Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε τα εγκαίνια του έξυπνου εργοστασίου της στο Dunavecse της Ουγγαρίας. Η εγκατάσταση εκτείνεται σε 28.000 m2 και πρόκειται για χώρο εργασίας έως και 500 εργαζομένων.
Το εργοστάσιο Dunavecse θα αυξήσει την παραγωγική ικανότητα για λύσεις engineering-to-order (ETO) που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές των πελατών σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ το 90% των παραγόμενων προϊόντων θα εξάγεται σε όλη την Ευρώπη. Αυτή η τελευταία επένδυση σε μεγαλύτερη παραγωγική ικανότητα, συμβάλει στην κάλυψη της αυξημένης ζήτησης για λύσεις εξηλεκτρισμού και ψηφιοποίησης. H ζήτηση αυτή προέρχεται από την ενεργειακή μετάβαση, όπου οι εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας αναζητούν λύσεις που προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία και ανθεκτικότητα σε όλα τα δίκτυά τους. Επιπλέον, η «έκρηξη» στους τομείς των κέντρων δεδομένων και των παρόχων υπηρεσιών cloud μπορεί να αποδοθεί στην ψηφιοποίηση και την ταχεία ανάπτυξη των αναδυόμενων τεχνολογιών.
Το νέο εργοστάσιο είναι το 36ο έξυπνο εργοστάσιο της Schneider Electric και το μεγαλύτερο εργοστάσιο ETO στην Ευρώπη, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό εργοστασίων ETO στην Ευρώπη σε 22. Η νέα αυτή εγκατάσταση θα λειτουργεί ως το βασικό εργοστάσιο της Schneider Electric στην Ευρώπη για τους RM Airset, τους νέους διακόπτες Μέσης Τάσης χωρίς το βλαβερό για το περιβάλλον αέριο SF6. Αυτή η καινοτομία καθιστά τον εξοπλισμό Μέσης Τάσης πιο βιώσιμο και αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη για συστήματα ενέργειας με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα. Η τεχνολογία αυτή συμμορφώνεται επίσης με τους νέους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς F-gas, οι οποίοι επηρεάζουν όλους τους χρήστες εξοπλισμού Μέσης Τάσης, από τα δίκτυα έως τα έργα υποδομών.
«Η Ευρώπη επιταχύνει στην ενεργειακή της μετάβαση και ενισχύει την ενεργειακή της αυτονομία. Το νέο εργοστάσιο στο Dunavecse αποτελεί πλέον την ναυαρχίδα μας στην Ευρώπη για τον έξυπνο εξοπλισμό Μέσης και Χαμηλής Τάσης χωρίς SF6 και αποσκοπεί στην κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών της αγοράς, προσφέροντας παράλληλα περισσότερη καινοτομία, βιωσιμότητα και ψηφιακές λύσεις στους πελάτες μας», ανέφερε ο Yann Reynaud, Senior Vice President, Global Engineering to Order Operations.
Το εργοστάσιο ενσωματώνει επίσης πολυάριθμες βιώσιμες τεχνολογίες:
- Τις λύσεις IoT της Schneider Electric, EcoStruxure (Σύστημα Κτιριακής και Ενεργειακής Διαχείρισης) για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, με αναμενόμενη εξοικονόμηση ενέργειας έως και 25%.
- Οι ενεργειακές ανάγκες καλύπτονται μέσω ενός συνδυασμού ηλιακών πάνελ στην οροφή και βιώσιμων πηγών ενέργειας που προμηθεύονται από το δίκτυο.
- Γεωθερμικές αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούνται για θέρμανση και ψύξη.
- Σταθμοί φόρτισης της Schneider Electric για έως και 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 25 ηλεκτρικά ποδήλατα.
- Συλλογή βρόχινου νερού για χρήση στις εγκαταστάσεις υγιεινής και για άρδευση.
- Airlocks για την αποφυγή απώλειας θερμότητας στους σταθμούς φόρτωσης και στις εισόδους του εργοστασίου.