«Πράσινο» video streaming: Η Ελλάδα ως βάση για τη νέα συνεργασία μεταξύ Sparkle και MainStreaming για διανομή περιεχομένου στα Βαλκάνια

«Πράσινο» video streaming: Η Ελλάδα ως βάση για τη νέα συνεργασία μεταξύ Sparkle και MainStreaming για διανομή περιεχομένου στα Βαλκάνια
Τετάρτη, 10/07/2024 - 08:09

Η εταιρεία διανομής περιεχομένου εμπιστεύθηκε τα data centers και το δίκτυο μεταφοράς της Sparkle για ενεργειακά αποδοτικό βίντεο streaming υψηλής απόδοσης.

Η Sparkle, ο μεγαλύτερος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως, ενισχύει τη συνεργασία της με την εταιρεία διανομής περιεχομένου, MainStreaming, υπογράφοντας μια συμφωνία για την υποστήριξη της διανομής βίντεο υψηλής απόδοσης με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Sparkle θα διπλασιάσει τον χώρο που διατίθεται για τους servers της MainStreaming – που φιλοξενούνται στο «πράσινο» data center της εταιρείας στην Αθήνα – προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για υπηρεσίες παγκόσμιας διασύνδεσης στο Internet.

Η MainStreaming λειτουργεί ως international technology partner για ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και εταιρείες ψηφιακών μέσων over-the-top, παρέχοντας βίντεο streaming υψηλής ποιότητας και μάλιστα με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο. Με την καινοτόμο πλατφόρμα Intelligent Media Delivery, η MainStreaming έχει αποκτήσει πιστοποίηση Carbon Neutral, φτάνοντας το επίπεδο «net-zero» χάρη στην ενεργειακά αποδοτική αρχιτεκτονική δικτύου και λογισμικού. Πράγματι, η τεχνολογία της MainStreaming, που βασίζεται σε AI, μπορεί να βελτιώσει την κατανομή πόρων δικτύου και να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας περισσότερο από 50% σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τεχνολογίες διανομής.

Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση συνδρομητών στα Βαλκάνια, η MainStreaming εμπιστεύθηκε τη Sparkle, τοποθετώντας τα συστήματά της στο data center «Metamorfosis I», στην Αθήνα, όπου χρησιμοποιείται ενέργεια παραγόμενη από ανανεώσιμες πηγές και βρίσκεται σε στρατηγική θέση σε σχέση με την περιοχή των Βαλκανίων. Ταυτόχρονα, το σύγχρονο αυτό data center εκμεταλλεύεται το σύστημα Seabone για ταχύτητες Internet υψηλής απόδοσης, ιδανικό να υποστηρίξει την «πορεία» ενός βίντεο υψηλών προδιαγραφών. Έτσι, οι συνδρομητές απολαμβάνουν το streaming με low latency, χάρη στο δίκτυο οπτικών ινών που εκτείνεται σε όλη την Ευρώπη, την Αφρική, την Αμερική και την Ασία.

«Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα των data center μας και η απόδοση του παγκόσμιου δικτύου μας εξασφαλίζουν τη μεταφορά βίντεο πολύ υψηλής ποιότητας με μειωμένη καθυστέρηση και χωρίς διακοπές κατά την παράδοση της υπηρεσίας» δήλωσε η Annalisa Bonatti, Vice President Enterprise στη Sparkle. «Αξιοσημείωτο είναι ότι το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται στα κέντρα δεδομένων της Sparkle στην Ελλάδα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, με αποτέλεσμα μηδενικές εκπομπές άνθρακα».