Οι εταιρείες της Viohalco στηρίζουν την Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Οι εταιρείες της Viohalco στηρίζουν την Ολυμπιάδα Ρομποτικής
Δευτέρα, 16/09/2024 - 15:43

Στην χώρα μας πραγματοποιείται για πρώτη φορά η Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2024 First Global Challenge (FIRST Global Challenge - FIRST Global), που αποτελεί την κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, επιστήμης και τεχνολογίας

Το θέμα της διοργάνωσης θα είναι «Feeding the Future» και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από 26 έως 29 Σεπτεμβρίου 2024. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ όλοι οι αγώνες και η τελετή λήξης θα λάβουν χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση και το φετινό της θέμα της, προωθείται η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος για όλους και παράλληλα ενθαρρύνει την εκπαίδευση και εμπνέει τη νέα γενιά.

Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για όλους να δουν από κοντά τις καινοτόμες λύσεις που αναπτύσσουν ομάδες νέων από 190 χώρες. Οι ομάδες θα εργαστούν σε συμμαχίες για να ξεπεράσουν την παγκόσμια πρόκληση «Feeding the Future» με στόχο να βοηθήσουν τα διάφορα έθνη να αναπτύξουν πιο βιώσιμα συστήματα σίτισης.

Οι εταιρείες της Viohalco ως υποστηρικτές της διοργάνωσης αυτής, αποδεικνύουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στη δύναμη της τεχνολογίας αλλά και της καινοτομίας, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής. Επενδύουν σημαντικά στην έρευνα και ανάπτυξη και σε τεχνολογίες αιχμής με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων που συμβάλλουν στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής. Επικεντρώνονται στην ανάπτυξη βιώσιμων προϊόντων και τεχνολογιών συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομία, την ενεργειακή απόδοση και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Οι εταιρείες της Viohalco στηρίζουν την παγκόσμια μετάβαση προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
Ο Bill Karnazes, Corporate Chief Services Officer της VIOHALCO θα μιλήσει στην τελετή λήξης της διοργάνωσης.

Η είσοδος είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν τη θέση τους ΕΔΩ

Το FIRST Global είναι ένα μη κερδοσκοπικό δημόσιο φιλανθρωπικό ίδρυμα με έδρα τις ΗΠΑ, το οποίο ιδρύθηκε από τον ιδρυτή του FIRST ® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), Dean Kamen. Στόχος είναι να εμπνεύσει την ηγεσία και την καινοτομία σε νέους από όλα τα έθνη, ενδυναμώνοντάς τους μέσω της εκπαίδευσης στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά - γνωστή και ως STEM. Καλλιεργώντας τη διαπολιτισμική επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των μαθητών Λυκείου σε όλο τον κόσμο μέσω του STEM, τους δίνεται η δυνατότητα να αντιμετωπίσουν συλλογικά τις πιο σημαντικές προκλήσεις του κόσμου και να βρουν λύσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής για όλους. Ο μηχανισμός για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι ο παγκόσμιος διαγωνισμός FIRST Global Challenge. Συγκεντρώνοντας τους μελλοντικούς ηγέτες του STEM σε έναν διαγωνισμό με κλίμα συνεργασίας, ο οποίος δίνει έμφαση στη σημασία, τον ενθουσιασμό και την εφαρμοσιμότητα της εκπαίδευσης STEM, το FIRST Global χρησιμοποιεί τα ρομπότ για να καλλιεργήσει την αυτοπεποίθηση, τις δεξιότητες, τη φαντασία, το θάρρος και το όραμα των νέων να κάνουν σημαντικά πράγματα.