Η nvisionist επίσημο μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UNGC) για τις επιχειρήσεις

Η nvisionist επίσημο μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UNGC) για τις επιχειρήσεις
Τρίτη, 17/09/2024 - 15:09

Η nvisionist προστίθεται στις 101 ελληνικές εταιρείες που εκπροσωπούν την Ελλάδα στο United Nations Global Compact, το οποίο αριθμεί πάνω από 25.493 μέλη σε 167 χώρες

H διεθνώς βραβευμένη start-up nvisionist, πιστή στη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, αποτελεί πλέον επίσημο μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UNGC) για τις επιχειρήσεις.

Το Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία Εταιρικής Βιωσιμότητας, παροτρύνοντας περισσότερες από 25.493 επιχειρήσεις και εταιρείες σε τουλάχιστον 167 χώρες ανά τον κόσμο να αναπτύξουν στρατηγικές και επιχειρηματικά μοντέλα που ενσωματώνουν τις βασικές αρχές των ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων, της προστασίας του περιβάλλοντος και της εργασιακής ηθικής. Τα τελευταία χρόνια, το UNGC έχει θέσει ως στόχο ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να ευθυγραμμίσουν τις στρατηγικές και την λειτουργία τους με τις Δέκα Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών και να αναλάβουν ενέργειες για την υποστήριξη των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), με έμφαση στη συνεργασία και την καινοτομία.

Όπως τονίζει ο κ. Αναστάσιος Αλέφαντος, Διευθύνων Σύμβουλος της nvisionist: «Η nvisionist έχει διαχρονικά έναν και μόνο στόχο: να αναδειχθεί ως ένας σημαντικός σύμμαχος παγκοσμίως στις προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας στο μέγιστο βαθμό. Το 2022 υιοθετήσαμε και επίσημα τις Δέκα Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών. Σήμερα, δηλώνουμε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στη μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία Εταιρικής Βιωσιμότητας και ως επίσημο πλέον μέλος του UNGC, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις προσπάθειές μας για την επίτευξη ενός βιώσιμου και συμπεριληπτικού μέλλοντος για όλους».

Η nvisionist, πολυβραβευμένη παγκοσμίως για το διεθνώς καινοτόμο και πρωτοποριακό σύστημα nvbird®️ για την αποτροπή σύγκρουσης πτηνών σε ανεμογεννήτριες, μέσα από συνεχείς διακρίσεις που έχει λάβει από σημαντικούς φορείς, αλλά και συνεργασίες με τεχνολογικούς κολοσσούς παγκοσμίου επιπέδου, έχει αναδειχθεί σε έναν σημαντικό στρατηγικό σύμμαχο διεθνώς για την προστασία του περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας καθώς και για την ανάπτυξη έργων πληροφορικής (ICT) υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών.

Παράλληλα, η nvisionist συνεργάζεται με κορυφαία πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα είναι μέλος της ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας), της Wind Europe, του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας), του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών) και της HETiA (Ελληνική Ένωση Βιομηχανίας Αναδυόμενων Τεχνολογιών).

Η ναυαρχίδα της εταιρείας, το καινοτόμο σύστημα ανίχνευσης nvbird®️, έχει ήδη διακριθεί με 18 βραβεία καινοτομίας και τεχνολογίας σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο. Το nvbird®️ αποτελεί μια state-of-the-art, πρωτοπόρο και ολοκληρωμένη λύση που βρίσκεται στην αιχμή της παγκόσμιας τεχνολογίας με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, δίνοντας υπεραξία στην Αιολική Ενέργεια. Το nvbird®️ δίνει λύση και στην ενίσχυση της αποδοτικότητας των αιολικών πάρκων και στην προστασία της βιοποικιλότητας, αποτρέποντας πτηνά να συγκρούονται με τα πτερύγια ανεμογεννητριών που βρίσκονται σε λειτουργία, ενώ συγχρόνως συνεισφέρει στην επιτάχυνση της απολιγνιτοποίησης και επίτευξης του zero emission.

Πρόσφατα, η nvisionist παρουσίασε μία ακόμη καινοτομία της, το πλέον προηγμένο σύστημα πυρανίχνευσης το nvFirePro. Το nvFirePro, ένα πλήρως αυτόνομο ενεργειακά και τηλεπικοινωνιακά σύστημα πυρανίχνευσης που μπορεί να ανιχνεύει εγκαίρως φωτιές σε αστικό, ημιαστικό ή και δασικό περιβάλλον τη στιγμή ακριβώς που εκδηλώνονται, αποστέλλοντας τις ανιχνεύσεις και όλες τις σχετικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο μέσω live video εντός 60 δευτερολέπτων από την εκδήλωση πυρκαγιάς σε κάθε κέντρο διαχείρισης αρμόδιο για την αντιμετώπισή της αλλά και στις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Δέκα αρχές της UNGC (Επίσημη έκδοση)

Ανθρώπινα Δικαιώματα

Αρχή 1: Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποστηρίζουν και να σέβονται την προστασία των διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και

Αρχή 2: να διασφαλίζουν ότι δεν συνεργούν στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Συνθήκες Εργασίας

Αρχή 3: Οι επιχειρήσεις πρέπει να υποστηρίζουν την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι και την πραγματική αναγνώριση του δικαιώματος συλλογικών διαπραγματεύσεων,

Αρχή 4: την εξάλειψη όλων των μορφών εξαναγκαστικής εργασίας,

Αρχή 5: την αποτελεσματική κατάργηση της παιδικής εργασίας και

Αρχή 6: την εξάλειψη των διακρίσεων αναφορικά με την απασχόληση και την εργασία.

Περιβάλλον

Αρχή 7: Οι επιχειρήσεις πρέπει να υποστηρίζουν μια προληπτική προσέγγιση στις περιβαλλοντικές προκλήσεις,

Αρχή 8: να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την ευρύτερη προώθηση της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και

Αρχή 9: να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη και την διάδοση φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών.

Καταπολέμηση της Διαφθοράς

Αρχή 10: Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λειτουργούν κατά της διαφθοράς σε όλες τις μορφές της, συμπεριλαμβάνοντας τον εκβιασμό και τη δωροδοκία.

Τελευταία τροποποίηση στις 17/09/2024 - 15:12