Στο πλαίσιο του προγράμματος, έχει δημιουργηθεί ένας διαδραστικός χάρτης στον οποίο οι πολίτες μπορούν να δουν πού υπάρχουν δημόσιες βρύσες, ποιες λειτουργούν και ποιες όχι, ενώ μπορούν να προσθέσουν και οι ίδιοι τις δημόσιες βρύσες που εντοπίζουν. Αυτή τη στιγμή, στον χάρτη υπάρχουν καταγεγραμμένες περισσότερες από 600 δημόσιες βρύσες.
Ταυτόχρονα, έχουν γίνει και οι πρώτες συνεργασίες. Η πρώτη ήταν με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου σε κοινή δράση με την ΕΥΑΘ εγκαινιάστηκε η πρώτη από τις 10 συνολικά βρύσες που θα εγκαταστήσει εθελοντικά το Σωματείο των Εργαζομένων της ΕΥΑΘ κατά μήκος της Νέας Παραλίας, ενώ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστήριξε το πρόγραμμα και ανακοίνωσε ότι ο δήμος θα προχωρήσει στην αποκατάσταση κρηνών στην Άνω Πόλη άμεσα, αλλά και στην εγκατάσταση νέων στο κέντρο της πόλης.
Η επόμενη συνεργασία έγινε με το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, με αφορμή την κοινόχρηστη βρύση που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, με σκοπό να περάσουμε το μήνυμα για το δικαίωμα όλων μας σε καθαρό, πόσιμο νερό και τη σημασία μείωσης του πλαστικού μιας χρήσης. Παράλληλα, υπάρχει επικοινωνία και με άλλους Δήμους, μεταξύ αυτών και τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος ήδη έχει προχωρήσει σε μελέτη εγκατάστασης βρυσών και σύντομα αναμένεται να την ανακοινώσει.
Το πρόγραμμα “Ραντεβού στις βρύσες” συνεχίζει τις συνεργασίες και πλέον συμμαχεί με τον Δήμο Κηφισιάς, έναν Δήμο με κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες που προσπαθεί σταθερά να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, και επόμενο στόχο έχει τη διάθεση δωρεάν, πόσιμου νερού από δημόσιες βρύσες στα όρια του δήμου. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, ανακοίνωσε: “Με μεγάλη χαρά αποδεχθήκαμε την πρόταση της Greenpeace για το πρόγραμμα “Ραντεβού στις βρύσες”. Η ελεύθερη πρόσβαση στο πόσιμο νερό αλλά την ίδια στιγμή η ορθολογική χρήση του, αποτελούν τα βασικότερα μηνύματα που θέλουμε να προωθήσουμε σε όλους. Η Κηφισιά, μια πόλη με φυσικό κάλλος και από τους πλέον “πράσινους” και βιώσιμους Δήμους της χώρας, διαθέτει ένα δίκτυο με εκατοντάδες δημόσιες βρύσες, το οποίο θέλουμε να αξιοποιήσουμε κατάλληλα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας και αειφορίας της πόλης μας. Με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλουμε αποφασιστικά στη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, καθώς και των απορριμμάτων στην πόλη. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε εντός του έτους όλες τις βρύσες των Δημόσιων σχολείων όπως και τις κεντρικές βρύσες του Δήμου μας.”
Με το “Ραντεβού στις βρύσες”, η Greenpeace διεκδικεί την υπεράσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος όλων μας σε καθαρό, πόσιμο νερό, τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης και των απορριμμάτων και την ορθολογική χρήση του νερού.