Μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα για τον Δήμο Κηφισιάς με την αρωγή του Κέντρου Αειφορίας CSE

Μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα για τον Δήμο Κηφισιάς με την αρωγή του Κέντρου Αειφορίας CSE
Πέμπτη, 06/06/2024 - 14:54

O Δήμος Κηφισιάς πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά προχωρώντας σε μία ρηξικέλευθη ενέργεια: μηδένισε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκύπτουν από την ενεργειακή κατανάλωση του κεντρικού κτιρίου του Δήμου!

Θέλοντας να ευθυγραμμιστεί με τους στόχους και τις πολιτικές του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) και λαμβάνοντας υπόψη το Σχέδιο Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων, με στόχο τη μείωση καθαρών εκπομπών κατά 30% για το έτος 2030, ο Δήμος Κηφισιάς επιδιώκει να αναδείξει και εμπράκτως τη δέσμευσή του στα περιβαλλοντικά ζητήματα, ξεκινώντας με μηδενικό αποτύπωμα για το 2024.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κος Βασίλης Ξυπολυτάς δήλωσε: «Η κλιματική αλλαγή είναι σήμερα μία πραγματικότητα και όλοι μας οφείλουμε να λάβουμε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή της. Ο Δήμος Κηφισιάς, ένας Δήμος που σέβεται, αγαπά το περιβάλλον και φημίζεται για το φυσικό κάλλος του, ασφαλώς πρωτοπορεί και σε αυτόν τον τομέα, ξεκινώντας με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα για το 2024».

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που πραγματοποίησε το Kέντρο Αειφορίας (CSE), οι συνολικές εκπομπές από την κατανάλωση ρεύματος έφτασαν τους 91 τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Η αντιστάθμιση αυτών των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου και πιστοποίηση έχει επιτευχθεί μέσω της συμμετοχής σε ένα διεθνές πρόγραμμα αντιστάθμισης και υλοποιείται από τον έγκριτο Ευρωπαϊκό Οργανισμό First Climate, συνεργάτη του Κέντρου Αειφορίας (CSE).

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Αειφορίας (CSE) κύριος Νίκος Αυλώνας είπε για την πιστοποίηση: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Δήμος Κηφισιάς λαμβάνει την σημαντική αυτή πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE), που πρωτοπορεί στην ανθρακοποίηση οργανισμών από το 2009. Eλπίζουμε και άλλοι Δήμοι και φορείς του Δημοσίου να δημιουργήσουν πλάνα για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματός τους στο πλαίσιο της μετάβασης της χώρας σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων».