Η Schneider Electric ενισχύει το EcoStruxure™ Resource Advisor για τη συμμόρφωση με το reporting βιωσιμότητας και τους στόχους ESG

Η Schneider Electric ενισχύει το EcoStruxure™ Resource Advisor για τη συμμόρφωση με το reporting βιωσιμότητας και τους στόχους ESG
Τρίτη, 17/09/2024 - 15:06
  • Οι βελτιώσεις στο λογισμικό επιτρέπουν τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς και λαμβάνουν υπόψη το τρίπτυχο του ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση), ενόψει των επερχόμενων απαιτήσεων CSRD για τη δημοσιοποίηση αναφορών βιώσιμης ανάπτυξης.
  • Η ανάπτυξη στο λογισμικό περιλαμβάνει επίσης και βελτιωμένη εμπειρία ως προς τη διαχείριση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που αναδεικνύει ευκαιρίες, αυτοματισμό και ανταλλαγή πληροφοριών.

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοινώνει σημαντικές βελτιώσεις στο EcoStruxure™ Resource Advisor, μια ολοκληρωμένη σουίτα λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για να ενδυναμώσει τις εταιρείες σε θέματα αποδοτικότητας, επιδόσεων ESG, διαχείρισης ενέργειας και κινδύνου, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ανθρακικού αποτυπώματος.

Η στρατηγική εξέλιξη από μία πλατφόρμα μεμονωμένων λύσεων σε μία ολοκληρωμένη σουίτα λογισμικού ανταποκρίνεται στην ταχέως εξελισσόμενη αγορά καθώς και στις όλο και πιο σύνθετες εταιρικές ανάγκες βιωσιμότητας. Οι αλλαγές προκύπτουν σε μεγάλο βαθμό από τις αυξανόμενες απαιτήσεις των ενδιαφερόμενων μερών και τις πιο αυστηρές απαιτήσεις για διαφάνεια, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποβολή εκθέσεων εταιρικής βιωσιμότητας (CSRD), που τίθεται σε εφαρμογή το 2025.

Πρόσφατες έρευνες έχουν αναδείξει μια σημαντική άνοδο των εταιρικών προγραμμάτων βιωσιμότητας, η οποία είναι εμφανής στην αύξηση των πόρων σε ανθρώπους, εργαλεία και προϋπολογισμό. Οι εταιρείες καλούνται όλο και περισσότερο να απλοποιήσουν την υποβολή εκθέσεων ESG, να εφαρμόσουν πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, να διαχειριστούν έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα, να βελτιστοποιήσουν την προμήθεια ενέργειας και να ενισχύσουν τη λειτουργική αποδοτικότητα μέσω στοχευμένων μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας.

Η βελτιωμένη έκδοση της σουίτας Resource Advisor προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις που ανταποκρίνονται σε αυτές τις διαφορετικές ανάγκες, παρέχοντας στους χρήστες ευελιξία και μοναδικά πλεονεκτήματα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο μοναδικό τους ταξίδι βιωσιμότητας. Οι πελάτες μπορούν να αξιοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες μεμονωμένα ή συλλογικά, ανάλογα με τους συγκεκριμένους στόχους βιωσιμότητας της επιχείρησής τους.

Το Resource Advisor ESG αποκτά εκτεταμένη αναβάθμιση για τη υποστήριξη της συμμόρφωση με το CSRD

Εξοπλισμένο με νέα ισχυρά χαρακτηριστικά, το Resource Advisor ESG θα εκσυγχρονίσει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες διαχειρίζονται και υποβάλλουν εκθέσεις ESG. Οι πιο σημαντικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν τα εξής:

  • RobustIndicatorFramework Library: Πλήρης βιβλιοθήκη τυποποιημένων δεικτών ESG που αντιστοιχίζονται σε πλαίσια για την ευθυγράμμιση με τα παγκόσμια πρότυπα και τους επερχόμενους κανονισμούς, όπως το CSRD και οι γνωστοποιήσεις.
  • Κόμβος δεδομένων με βάση την ΑΙ: Απρόσκοπτη σύνδεση με δεδομένα σε επίπεδο επιχείρησης μέσω ενός προηγμένου κόμβου με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη, ενισχύοντας την ενσωμάτωση και την ακρίβεια των δεδομένων.
  • Διαχείριση και υποβολή εκθέσεων δεδομένων πολλαπλών οντοτήτων: Ευελιξία στη σύνδεση δεδομένων φυσικών περιουσιακών στοιχείων με νομικές οντότητες, ικανοποιώντας με ευκολία τις απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων βάσει δικαιοδοσίας.
  • Προσαρμοσμένες οπτικοποιήσεις και πίνακες ελέγχου: Πολύτιμες πληροφορίες μέσω προσαρμοσμένων οπτικοποιήσεων και dashboards, διευκολύνοντας τη βέλτιστη ερμηνεία των δεδομένων και την ανάλυση τάσεων στο ταξίδι της ESG.

«Καθώς οι πελάτες μας και άλλες παγκόσμιες εταιρείες επεκτείνουν τις ικανότητές τους σε θέματα βιωσιμότητας, προβλέπουμε μια αυξανόμενη ανάγκη για την τεχνολογία ακριβείας και τα εργαλεία που απαιτούνται για την κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών τους», δήλωσε ο Steve Wilhite, Πρόεδρος της Schneider Electric Sustainability Business. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις στοχευμένες δυνατότητες και την έμφαση στη διαλειτουργικότητα εντός του Resource Advisor. Το ετερόκλητο σύνολο των ενδιαφερόμενων μερών που συχνά βρίσκονται σε έργα ενέργειας, βιωσιμότητας ή ESG - συμπεριλαμβανομένων των νομικών ομάδων, των ομάδων συμμόρφωσης, βιωσιμότητας, προμηθειών, λειτουργιών και τεχνολογίας - μπορούν να επιλύσουν ακόμη περισσότερες από τις πιεστικές προκλήσεις τους με το Resource Advisor».

Το Resource Advisor Renewables & Carbon εισάγει τη λειτουργία ευφυούς παρακολούθησης και κατανομής

Το εργαλείο Resource Advisor είναι εδώ και καιρό πρωτοπόρο στο να βοηθά τις εταιρείες να διαχειρίζονται τις δαπάνες και τον κίνδυνο των παραδοσιακών ενεργειακών προϊόντων, όπως η ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο. Η ενεργειακή μετάβαση απαιτεί από τις εταιρείες να δώσουν προτεραιότητα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στα περιβαλλοντικά εμπορεύματα, όπως τα αντισταθμιστικά στοιχεία άνθρακα και τα πιστοποιητικά ενεργειακών χαρακτηριστικών. Η ανάγκη διαχείρισης αυτών των αγορών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άνθρακα θα αποκτήσει ολοένα και μεγαλύτερη σημασία, καθώς οι οργανισμοί δεσμεύονται σε πρωτοβουλίες όπως η RE100, η SBTi και το CDP και πρέπει να κατανεμηθούν οι επιλογές αγορών σε διαφορετικές τοποθεσίες και διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Οι χρήστες του Resource Advisor είναι πλέον σε θέση να βελτιώσουν την εμπειρία τους με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να δώσουν προτεραιότητα στην ελεγκτική ικανότητα και την ανταλλαγή πληροφοριών και να βασιστούν σε έναν αυτοματοποιημένο υπολογισμό της κάλυψης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ολόκληρο το αποτύπωμά τους. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν γρήγορα στοιχεία ενεργητικού με υστέρηση ή εγκαταστάσεις που έχουν υπερβεί τον στόχο τους και έχουν πλεόνασμα πιστοποιητικών διαθέσιμο είτε για να το ανακατανείμουν αλλού είτε για να το διαθέσουν προς πώληση με σκοπό τη δημιουργία εσόδων.

«Αυτή η τυποποιημένη παγκόσμια λειτουργία αναφοράς θα επιτρέψει στους πελάτες μας να παρακολουθούν την πρόοδό τους προς την επίτευξη κρίσιμων στόχων ανανεώσιμης ενέργειας, όπως οι δεσμεύσεις για κατανάλωση 100% ανανεώσιμης ενέργειας μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία», συνέχισε ο Steve Wilhite, Πρόεδρος του Schneider Electric Sustainability Business.

Μια ολοκληρωμένη λύση για την εταιρική βιωσιμότητα

«Αυτές οι αναβαθμίσεις μας καθιστούν έναν συνεργάτη επιλογής για τις εταιρείες που πρέπει να συμμορφωθούν με κανονισμούς όπως το CSRD, οι κλιματικοί νόμοι της CA και ο προτεινόμενος κανονισμός της SEC ή για τους εταιρικούς ηγέτες που απλώς αναγνωρίζουν την απόδοση ESG ως έναν αυξανόμενο δείκτη της συνολικής υγείας της επιχείρησης», συνέχισε ο Wilhite.

«Το Resource Advisor ξεχωρίζει στην αγορά με την ολοκληρωμένη προσέγγισή του, προσφέροντας λειτουργικότητα σε όλο τα φάσμα σε θέματα ESG, βιωσιμότητας, προμηθειών, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άνθρακα και διαχείρισης αποδοτικότητας», δήλωσε η Amy Cravens, Research Manager ESG Management and Reporting Technologies, IDC.

Για να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να μπείτε εδώ.