Η Schneider Electric προωθεί την ενεργειακή μετάβαση στην Climate Week NYC

Η Schneider Electric προωθεί την ενεργειακή μετάβαση στην Climate Week NYC
Δευτέρα, 30/09/2024 - 15:29

Υπό το φετινό θέμα «It's Time», η εταιρεία είχε ενεργό συμμετοχή και παρουσίασε σημαντικές πρωτοβουλίες για την απανθρακοποίηση, ενώ μοιράστηκε στοιχεία σχετικά με την επείγουσα ανάγκη για πρόοδο, ώστε να επιτευχθεί ο παγκόσμιος στόχος του τριπλασιασμού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του διπλασιασμού της εξοικονόμησης ενέργειας, με γνώμονα μια δίκαιη μετάβαση.

  • Τονίστηκε η σημασία μιας ολιστικής προσέγγισης για τη βιωσιμότητα, και η ανάγκη για συνεργασία μεταξύ διαφόρων κλάδων.
  • Παρευρέθηκαν κορυφαία στελέχη της εταιρείας για να συζητήσουν για βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές και νέες πρωτοβουλίες για την απανθρακοποίηση, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση για βιωσιμότητα.
  • Έρευνα του Sustainability Research Institute αποκάλυψε τη σημασία της ενσωμάτωσης βιώσιμων πρακτικών στον σχεδιασμό κτιρίων και στην επιλογή υλικών.

H Schneider Electric, ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, άφησε ισχυρό αποτύπωμα στην «Εβδομάδα για το Κλίμα 2024» της Νέας Υόρκης. Υπό το φετινό θέμα «It's Time», η εταιρεία είχε ενεργό συμμετοχή και παρουσίασε σημαντικές πρωτοβουλίες για την απανθρακοποίηση, ενώ μοιράστηκε στοιχεία σχετικά με την επείγουσα ανάγκη για πρόοδο, ώστε να επιτευχθεί ο παγκόσμιος στόχος του τριπλασιασμού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του διπλασιασμού της εξοικονόμησης ενέργειας, με γνώμονα μια δίκαιη μετάβαση.

«Ο εξηλεκτρισμός και η ψηφιοποίηση βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας για την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης - αυτό που αποκαλούμε Electricity 4.0. Το ενεργειακό τοπίο εξελίσσεται ραγδαία, προσφέροντας στις επιχειρήσεις πρωτοφανείς ευκαιρίες για αναδιαμόρφωση των επιχειρηματικών μοντέλων, βελτίωση της αποδοτικότητας και ενίσχυση της ανθεκτικότητας», σημειώνει ο Jean-Pascal Tricoire, Πρόεδρος της Schneider Electric. «Στην Εβδομάδα για το Κλίμα 2024», παρουσιάσαμε πώς η υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), μπορεί να προωθήσει τη βιωσιμότητα χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τους επιχειρηματικούς στόχους».

Επιτάχυνση του αντίκτυπου στη νέα ενεργειακή εποχή

Κατά τη διάρκεια της «Εβδομάδας για το Κλίμα 2024» στη Νέα Υόρκη, η Schneider Electric παρουσίασε πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης των επιχειρήσεων. Η εταιρεία υποστηρίζει μια ολιστική προσέγγιση για τη βιωσιμότητα, δίνοντας προτεραιότητα στην επιχειρηματική αξία και αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας και της συνεργασίας μεταξύ των κλάδων: από τα data centers και τις μεταφορές, έως τα δίκτυα και τις αλυσίδες εφοδιασμού. Η νέα δημοσίευση της Schneider Electric, «Τεχνητή νοημοσύνη για την ενεργειακή μετάβαση», που δημοσιεύτηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξηγεί τον καθοριστικό ρόλο της τεχνολογίας στην προώθηση της αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας σε όλους τους τομείς, από τις βιομηχανικές διεργασίες, έως τα συστήματα διαχείρισης κατοικίας.

Στην εκδήλωση η εταιρεία υπογράμμισε τη σημασία των συμφωνιών μεταφοράς φορολογικών πιστώσεων, που επιτρέπονται από τον Νόμο για τη Μείωση του Πληθωρισμού, ως στρατηγικό και ισχυρό εργαλείο για την επιτάχυνση των εταιρικών επενδύσεων σε τεχνολογίες καθαρής ενέργειας. Η μεταφορά και η ανταλλαγή φορολογικών πιστώσεων βοηθούν τις εταιρείες παγκοσμίως να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας τους, ενώ παράλληλα επιτυγχάνουν σημαντικές φορολογικές εξοικονομήσεις. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, η Schneider Electric δημοσίευσε ενημερώσεις σχετικά με τον εξηλεκτρισμό των υποδομών μεταφορών και την απανθρακοποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού, καθώς και συμφωνίες μεταφοράς φορολογικών πιστώσεων.

Απανθρακοποίηση: Νέα έρευνα για τον αειφόρο σχεδιασμό κτιρίων

Η Schneider Electric, η οποία πρόσφατα ανακηρύχθηκε η πιο βιώσιμη εταιρεία στον κόσμο, ανέλυσε επίσης τις δυνατότητες απανθρακοποίησης των κτιρίων, τόσο σε νέα κτίρια όσο και σε ανακαινίσεις. Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Βιωσιμότητας της Schneider Electric παρουσίασε μια νέα μελέτη σχετικά με τις βιώσιμες πρακτικές στον σχεδιασμό κτιρίων και την επιλογή υλικών. Αναλύοντας πάνω από 550 κτίρια, η έρευνα καταδεικνύει, ότι μπορούν να επιτευχθούν σημαντικές μειώσεις στον ενσωματωμένο άνθρακα, τη χρήση νερού, την κατανάλωση ενέργειας και την οικοτοξικότητα μέσω στρατηγικών επιλογών σχεδιασμού. Η μελέτη υπογραμμίζει, πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες είναι ζωτικής σημασίας για τον κατασκευαστικό τομέα, προκειμένου να μειωθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις.