Με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα η Αντιπροσωπεία της ΕΕ θεσμικός υποστηρικτής του 41ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας

Με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα η Αντιπροσωπεία της ΕΕ θεσμικός υποστηρικτής του 41ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας
Δευτέρα, 14/10/2024 - 08:30

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συνεργάζεται για δεύτερη φορά φέτος με τον ΣΕΓΑΣ για τη διοργάνωση του 41ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας (9 & 10 Νοεμβρίου 2024), συμβάλλοντας στη διεξαγωγή ενός πράσινου αγώνα, με την παραγωγή και διάθεση στους δρομείς ειδικής τσάντας από ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο υλικό.

Η παρουσίαση της τσάντας, την οποία προσφέρει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στους δρομείς, έγινε από την Επικεφαλής κ. Νιόβη Ρίγκου στην συνέντευξη τύπου (11 Οκτωβρίου 2024) που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ για τον 41ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNFCC). Η κ. Ρίγκου επεσήμανε πως «ο Μαραθώνιος δεν είναι απλώς ένα αθλητικό γεγονός. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος που αντλεί την έμπνευσή του από την ένδοξη ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας, ενώνει χιλιάδες ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου και αποτελεί μια ισχυρή υπενθύμιση της επικράτησης της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας κατά του Δεσποτισμού και της Υποδούλωσης».

Η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ανέφερε επίσης ότι η έμπρακτη στήριξη του Αυθεντικού Μαραθώνιου από την Αντιπροσωπεία έγινε με γνώμονα έναν πιο «πράσινο» αγώνα, με την παραγωγή 70.000 τσαντών - που θα διανεμηθούν στους συμμετέχοντες - αποκλειστικά από ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο πλαστικό (Rpet). Η περσινή συνεισφορά της Αντιπροσωπείας είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 12 τόνων πλαστικού, μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διοργάνωσης. Ήταν και είναι μια χειρονομία που δεν στοχεύει μόνο στην πρακτική διευκόλυνση των συμμετεχόντων, αλλά και στην προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης που οφείλουμε όλοι να καλλιεργούμε σε μία πράσινη και βιώσιμη Ευρώπη.

marathon3.jpg

Η κυρία Ρίγκου δήλωσε πως φέτος πολύ περισσότεροι συνάδελφοι από θα συμμετάσχουν στο Μαραθώνιο με μεγάλο ενθουσιασμό. «Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ τις καλύτερες επιδώσεις, όμως σίγουρα θα τρέξουμε με μεγάλο κέφι και με γνώση της σοφής ρήσης του Pierre de Coubertin, πως «Το σημαντικότερο πράγμα στον αθλητισμό δεν είναι η νίκη, αλλά η συμμετοχή»», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Ρίγκου ευχαρίστησε τον ΣΕΓΑΣ για την εξαιρετική συνεργασία για δεύτερη συνεχόμενη φορά που δίνει την ευκαιρία στην Αντιπροσωπεία να γίνει αρωγός αυτής της μεγάλης γιορτής. Σημείωσε ακόμη πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της Πράσινης Συμφωνίας προχωρά από τη θεωρία στην πράξη, δίνοντας έμφαση στη σημασία της πράσινης οικονομίας και της βιωσιμότητας στον αθλητισμό και την καθημερινή μας ζωή.

Η συμμετοχή της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στον Αυθεντικό 41ο Μαραθώνιο περιλαμβάνει επίσης περίπτερο στο στάδιο Τάε Κβο Ντό, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που προηγείται του αγώνα, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ενημερωτικό υλικό. Η μεγάλη μπλε αψίδα θα στηθεί και φέτος μπροστά από τα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Βας.Σοφιας, πριν την τελική ευθεία για τον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο!