Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Κοινοβουλευτικος Εκπροσώπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμη η σημερινή παρουσία του Πρωθυπουργού και ταυτόχρονα ιδιαιτέρως αποκαλυπτική. Μας είπε ότι η Ελλάδα πάσχει από υπερρύθμιση στο περιβάλλον και συνεπώς, για να το αντιμετωπίσει αυτό, πρέπει να προχωρήσει σε απορρύθμιση. Μας είπε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από ανάπτυξη και για αυτό η κυβέρνηση δεν μπορούσε να περιμένει για την ψήφιση του νομοσχεδίου. Συμπεραίνουμε ότι το μοντέλο ανάπτυξης της ΝΔ, που δεν μπορεί να περιμένει και έχει ως αντίπαλο την υπερρύθμιση, μάλλον είναι το περιβαλλοντικό έγκλημα, όπως το καλούν Greenpeace και WWF, που προωθούν με την ψήφιση του σημερινού νομοσχεδίου» τόνισε ο κ. Φάμελλος και συμπλήρωσε:
«Ήταν επίσης σημαντική η παρουσία του κυρίου Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή, καθώς ο Πρωθυπουργός βάζει ξεκάθαρα τη σφραγίδα του σε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα, δεν υποτιμώ ότι «βάζει πλάτη» στον αρμόδιο Υπουργό, κύριο Χατζηδάκη, και αναλαμβάνει το βάρος χαρακτηρισμού του ως ενός Πρωθυπουργού που στηρίζει μία μαύρη και παλιά πολιτική, αντί για μία καινούργια πράσινη πολιτική. Τι θέλει λοιπόν η Νέα Δημοκρατία; Δε θέλει να έχουμε Υπηρεσίες ελέγχου, γνωμοδότησης, να μην προστατεύουμε τη βιοποικιλότητα και να μη στηρίζουμε τις δημόσιες υποδομές και τα δημόσια αγαθά.
Μας έκανε ακόμη εντύπωση ότι ο κύριος Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε μία λέξη για την πώληση του ΑΔΜΗΕ, το ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων που δημιουργεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), δύο εταιρείες μεγάλου εθνικού συμφέροντος. Αναρωτιόμαστε αν δεν τον είχατε ενημερώσει ή αν θέλετε να αποσιωπήσετε το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε συνθήκες πανδημίας»
«Υπήρχαν ακόμη μεγάλες αντιφάσεις στην ομιλία του κυρίου Μητσοτάκη. Μας είπε ότι επικρατούσε χάος, ένα μπάχαλο επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά, την ίδια στιγμή, υπερηφανεύτηκε ότι η Ελλάδα πιάνει τους στόχους μείωσης εκπομπών του θερμοκηπίου και διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) για το 2020. Είναι δυνατόν οι στόχοι αυτοί να επετεύχθησαν τους τελευταίους δέκα μήνες ή μήπως είναι αποτέλεσμα της δουλειάς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που προώθησε επενδύσεις σε ΑΠΕ, θέσπισε τις ανταγωνιστικές διαδικασίες για τις ΑΠΕ, με αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά οι τιμές και να καταφέρει οι Ελλάδα να πιάσει τους στόχους; Στο ότι πρέπει να διπλασιαστεί το ποσοστό των ΑΠΕ συμφωνούμε. Δεν μπορεί όμως να ισχύει ότι επικρατούσε ένα μπάχαλο αφού η χώρα μας κατάφερε να πιάσει τους στόχους και μάλιστα σε συνθήκες Μνημονίου» ανέφερε ακόμη.