Όπως ανέφερε σχετικά, «επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε η δυνατότητα απαλλοτρίωσης του 100% μιας ιδιωτικής έκτασης από επενδυτή ΑΠΕ παρόλο που δεν ήταν δική του.
Έκανε μια αίτηση με ένα σκαρίφημα στη ΡΑΕ, λάμβανε άδεια παραγωγής και προχωρούσε στην περιβαλλοντική αδειοδότηση χωρίς να του ανήκει η γη και αν κρινόταν αναγκαίο στο τέλος τότε μπορούσε να προχωρήσει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση γιατί το ευρωπαϊκό δίκαιο δίνει αυτή τη δυνατότητα σε έργα ΑΠΕ ως δημοσίου συμφέροντος.
Εμείς αυτό το αλλάξαμε το καλοκαίρι που μας πέρασε και υποχρεώνουμε να κατέχουν οι επενδυτές το 80% της έκτασης και τότε μόνο το υπόλοιπο 20% για λόγους που καταλαβαίνετε και καθώς υπάρχουν και εκβιαστικά διλήμματα, αφήσαμε αυτό το ποσοστό να μπορεί να απαλλοτριωθεί σε περίπτωση μη συμφωνίας για το τίμημα. Στην περίπτωση αυτή το τίμημα το ορίζει το δικαστήριο. Η προηγούμενη κυβέρνηση έδινε τη δυνατότητα να καταφύγουν στο δικαστήριο οι επενδυτές για απαλλοτρίωση του 100%. Το σχετικό άρθρο αναδιατυπώθηκε επειδή παρακάτω μεταβάλλουμε μια πρόνοια. Το 80% παραμένει».