Την ανάπτυξη Δικτύων Διανομής σε συνολικά 7 περιφέρειες και 39 Δήμους περιλαμβάνει το πρόγραμμα Ανάπτυξης 2023‐2027 του Δικτύου Διανομής Λοιπής Ελλάδας. Ο προϋπολογισμός της ανάπτυξη του Δικτύου Διανομής σύμφωνα με την εισήγηση του διαχειριστή στη ΡΑΑΕΥ ανέρχεται σε 402 εκ. ευρώ. Το κόστος αυτό περιλαμβάνει τις επενδύσεις σε ανάπτυξη δικτύου μέσης και χαμηλής πίεσης, νέες συνδέσεις, αποσυμπιεστές και πρόσθετες επενδύσεις.
Δίκτυο Διανομής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Ο Διαχειριστής εισηγείται την ανάπτυξη συνολικά 3,365 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης και 377,64 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης, στο οποίο υπολογίζει ότι, στο τέλος της πενταετίας, θα είναι συνδεμένοι 25.464 πελάτες. Πέραν της περαιτέρω ανάπτυξης του δικτύου των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Καβάλας, Κομοτηνής, Ξάνθης, και Ορεστιάδας, προτείνεται η επέκταση του δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, και συγκεκριμένα στον Δήμο Ιάσμου, προκειμένου να τροφοδοτηθούν οι εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης και λοιποί εμπορικοί πελάτες της περιοχής.
Δίκτυο Διανομής Κεντρικής Μακεδονίας
Ο Διαχειριστής εισηγείται την ανάπτυξη συνολικά 8,2 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης και 389,51 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης, στο οποίο υπολογίζει ότι, στο τέλος της πενταετίας, θα είναι συνδεμένοι 17.593 πελάτες. Πέραν της περαιτέρω ανάπτυξης στα όρια των Δήμων Αλεξάνδρειας, Κατερίνης, Κιλκίς, Βέροιας, Πέλλας και Σερρών, προτείνεται και το έργο «Αλεξάνδρεια – Βέροια – Γιαννιτσά», μέσω του οποίου θα συνδεθούν οι πόλεις της Βέροιας και των Γιαννιτσών με το δίκτυο μέσης πίεσης της Αλεξάνδρειας, και κατά συνέπεια με το ΕΣΦΑ, ώστε να τροφοδοτούνται πλέον μέσω αγωγού αντί για CNG.
Δίκτυο Διανομής Στερεάς Ελλάδας
Ο Διαχειριστής εισηγείται την ανάπτυξη συνολικά 4,96 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης και 250,99 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης, στο οποίο υπολογίζει ότι, στο τέλος της πενταετίας, θα είναι συνδεμένοι 23.834 πελάτες.
Δίκτυο Διανομής Πελοποννήσου
Ο Διαχειριστής εισηγείται την ανάπτυξη συνολικά 15 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης και 60 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης, στο οποίο υπολογίζει ότι, στο τέλος της πενταετίας, θα είναι συνδεμένοι 3.289 πελάτες. Συγκεκριμένα, θα αναπτυχθεί δίκτυο χαμηλής πίεσης στις πόλεις του Άργους και του Ναυπλίου.
Δίκτυο Διανομής Δυτικής Μακεδονίας
Ο Διαχειριστής εισηγείται την ανάπτυξη συνολικά 110,45 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης και 206,82 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης, στο οποίο υπολογίζει ότι, στο τέλος της πενταετίας, θα είναι συνδεμένοι 12.421 πελάτες.
Δίκτυο Διανομής Δυτικής Ελλάδας
Ο Διαχειριστής εισηγείται την ανάπτυξη συνολικά 18,75 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης και 188,26 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης, στο οποίο υπολογίζει ότι, στο τέλος της πενταετίας, θα είναι συνδεμένοι 13.431 πελάτες. Συγκεκριμένα, θα αναπτυχθεί δίκτυο στις πόλεις του Πύργου, του Αγρινίου, του Ρίου, της Πάτρας καθώς και της βιομηχανικής περιοχής της τελευταίας.
Δίκτυο Διανομής Ηπείρου
Ο Διαχειριστής εισηγείται την ανάπτυξη συνολικά 15,61 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης και 146 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης, στο οποίο υπολογίζει ότι, στο τέλος της πενταετίας, θα είναι συνδεμένοι 6.078 πελάτες. Συγκεκριμένα, θα αναπτυχθεί δίκτυο χαμηλής πίεσης στις πόλεις των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας, που θα τροφοδοτούνται μέσω 7 σταθμών αεριοποίησης LNG.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης επενδύσεις ύψους 4 εκ. ευρώ για τη διερεύνηση ανάπτυξης νέων δικτύων διανομής με χρήση ανανεώσιμων καυσίμων αερίων όπως το βιομεθάνιο και το υδρογόνο, όπως επίσης και μελέτη κόστους 150.000 ευρώ για τη διερεύνηση ανάπτυξης νέων δικτύων διανομής σε περιφέρειες της Νησιωτικής Ελλάδας. Να σημειωθεί πως η ΡΑΑΕΥ άναψε το πράσινο φως για την υλοποίηση του σχεδιασμού.
Ο συνολικός αριθμός των δικτύων διανομής που διαχειρίζεται η ΔΕΔΑ ανέρχεται σε 7, που αφορούν σε 7 Περιφέρειες, σε 45 Δήμους και 75 Δημοτικές ενότητες, σε όλη την επικράτεια.