Παραίτηση των Επιτρόπων Βαλεάν και Σινκέβιτσιους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Παραίτηση των Επιτρόπων Βαλεάν και Σινκέβιτσιους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Τρίτη, 16/07/2024 - 09:30

Οι Επίτροποι υπέβαλλαν τη παραίτησή τους προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα ευρωβουλευτών

Η επίτροπος μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αντίνα Βαλεάν από τη Ρουμανία και ο επίτροπος για το περιβάλλον, τους ωκεανούς και την αλιεία Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους από τη Λιθουανία ενημέρωσαν την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την πρόθεσή τους να παραιτηθούν με ισχύ από τις 15 και 16 Ιουλίου, αντίστοιχα, προκειμένου να καταλάβουν τις έδρες τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο έχουν εκλεγεί.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχεια των εργασιών της Επιτροπής, η Πρόεδρος αποφάσισε να αναθέσει προσωρινά τις αρμοδιότητες για το περιβάλλον, τους ωκεανούς και την αλιεία στον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο κ. Σέφτσοβιτς, επιπλέον του τρέχοντος χαρτοφυλακίου του.

Για τον ίδιο λόγο, η Πρόεδρος αποφάσισε να αναθέσει προσωρινά τις αρμοδιότητες για τις μεταφορές στον Επίτροπο κ. Χούκστρα, επιπλέον του τρέχοντος χαρτοφυλακίου του.

Η Πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο σχετικά με αυτές τις προσωρινές αλλαγές.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τρίτη ξεκινά επισήμως τις εργασίες του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη σύγκληση της πρώτης ολομέλειας στο Στρασβούργο.