O Όμιλος Motor Oil Υποστηρικτής του TEDxAthens

O Όμιλος Motor Oil Υποστηρικτής του TEDxAthens
Δευτέρα, 16/09/2024 - 15:04

Ο Όμιλος Motor Oil συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την καινοτομία και την πρόοδο, ως μεγάλος υποστηρικτής του TEDxAthens, το οποίο φέτος γιορτάζει 15 χρόνια παρουσίας και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 05 Οκτωβρίου στον χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, Πειραιώς 260.

Μετά την επιτυχημένη περσινή συνεργασία, η Motor Oil ενώνει ξανά τις δυνάμεις της με τον θεσμό που προωθεί τις σύγχρονες ιδέες και προβληματισμούς και τις δημιουργικές προσεγγίσεις, ενισχύοντας την ανταλλαγή γνώσεων και την έμπνευση για το μέλλον.

Το θέμα του φετινού TEDxAthens, X Machina, εξετάζει τη διασταύρωση της τεχνολογίας με την ανθρώπινη εμπειρία, προσφέροντας μια μοναδική πλατφόρμα για συζητήσεις γύρω από τον τρόπο που η τεχνολογία επαναπροσδιορίζει τον κόσμο μας.

Η διαρκής στήριξη της Motor Oil, αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή της στην προώθηση πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου και καινοτόμου μέλλοντος.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Όμιλος Motor Oil, σε συνεργασία με το TEDxAthens, παρουσιάσαν την νέα ενότητα «Βιωσιμότητα στην πράξη», στο πλαίσιο της σειράς video ‘’Made Simple’’.

Στόχος της σειράς είναι να εξηγήσει με απλό και ευρηματικό τρόπο έννοιες, όπως η κυκλική οικονομία, η ηλεκτροκίνηση, οι ΑΠΕ και τα εναλλακτικά καύσιμα. Έννοιες που σχετίζονται άμεσα με τις δραστηριότητες του Ομίλου, αλλά και με το αύριο του πλανήτη μας.

Η σειρά αποτελείται από 5 αυτοτελή επεισόδια στις παρακάτω θεματικές, με παρουσίαση από την ηθοποιό Μανταλένα Παπαδάτου:

1. Βιοντίζελ

2. Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

3. Πράσινο Υδρογόνο

4. Κυκλική Οικονομία

5. Ηλεκτροκίνηση

Στο πρώτο επεισόδιο της ενότητας «Βιωσιμότητα στην πράξη», δίδεται βάση στο πώς το τηγανέλαιο μπορεί να μετατραπεί σ’ ένα φιλικό για το περιβάλλον καύσιμο και πόσο εύκολο είναι για όλους μας να συνεισφέρουμε στην μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Στο δεύτερο επεισόδιο, ο ακροατής ενημερώνεται για το πώς οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, στον περιορισμό της ρύπανσης, στην εξοικονόμηση χρημάτων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στο τρίτο επεισόδιο, αναλύεται η έννοια, η σημασία, καθώς και τα οφέλη του Πράσινου Υδρογόνου, της «Απανθρακοποίησης της Ευρώπης», αλλά και της κλιματικής ουδετερότητας.

Στο τέταρτο επεισόδιο, μαθαίνουμε πως η κυκλική οικονομία είναι το «κλειδί» για την βιωσιμότητα του πλανήτη μας, αναγνωρίζοντας τις δράσεις που είναι απαραίτητο να υιοθετήσουμε, για έναν πιο πράσινο πλανήτη.

Στο τελευταίο επεισόδιο, απαντώνται όλα τα ερωτήματα, σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα: την φόρτισή τους, τις δαπάνες τους, τις διαφορές με ένα συμβατικό όχημα, αλλά και τις εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα επεισόδια της ενότητας Βιωσιμότητα στην Πράξη της σειράς Made Simple, εδώ.