Ενεργή συμμετοχή του ΚΑΠΕ στις δράσεις του έργου ENSMOV Plus

Ενεργή συμμετοχή του ΚΑΠΕ στις δράσεις του έργου ENSMOV Plus
Παρασκευή, 27/09/2024 - 11:02

Το ΚΑΠΕ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο ENSMOV Plus, το οποίο στοχεύει στην άμεση υποστήριξη των δημόσιων αρχών και ενδιαφερομένων μερών σε έντεκα κράτη μέλη αναφορικά με την εφαρμογή των απαιτήσεων του Άρθρου 8 της Οδηγίας 2023/1791/EE για την Ενεργειακή Απόδοση.

Το έργο ENSMOV Plus στοχεύει στην υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων μερών με σκοπό την παρακολούθηση, βελτίωση και αξιολόγηση του σχεδιασμού και της εφαρμογής μέτρων πολιτικής για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, αναπτύσσοντας πόρους για πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο πλαίσιο του έργου έχει αναπτυχθεί ειδική πλατφόρμα, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα ενδιαφερόμενα μέρη να εντοπίσουν και ανακτήσουν ενημερωτικό υλικό και καλές πρακτικές αναφορικά με την αποτελεσματική εφαρμογή του Άρθρου 8 της Οδηγίας 2023/1791/EE για την Ενεργειακή Απόδοση. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα του έργου στην ηλεκτρονική διεύθυνση.

Ειδικότερα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις ακόλουθες δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου ENSMOV Plus το προηγούμενο διάστημα:

- Εκπόνηση ειδικής μελέτης για το πώς επηρεάζει το νομοθετικό πακέτο Fit for 55 και η αναθεώρηση της Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων (EPBD) την εκπλήρωση από τα κράτη μέλη των υποχρεώσεών τους για εξοικονόμηση ενέργειας, βάσει της Οδηγίας 2023/1791/EE για την Ενεργειακή Απόδοση.

- Ανάλυση παραδειγμάτων σχετικά με την υλοποίηση στοχευμένων πολιτικών για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας.

- Παρουσίαση μελετών για την εκτίμηση του δυναμικού εξοικονόμησης ενέργειας.

- Αξιολόγηση της εφαρμογής μεθόδων για την ποσοτικοποίηση της εξοικονόμησης ενέργειας από τα μέτρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωση.