Επιπλέον ανέφερε, πως την τελευταία πενταετία, η ίδια στρατηγική έχει ακολουθηθεί στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην πλήρη αξιοποίηση της ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ. Γι’ αυτό άλλωστε, όπως ανέφερε, και η επένδυση σε έργα που αφορούν την αποθήκευση της ενέργειας πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Χαντάβας: «Παρόλο που η Ελλάδα δεν έλαβε έγκαιρα κρίσιμα μέτρα και το θεσμικό πλαίσιο άργησε αρκετά να διαμορφωθεί, εμείς προωθούμε εγκαίρως καινοτόμες επενδύσεις που αφορούν στην αποθήκευση. Είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο, ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε τη διείσδυση περισσότερων ΑΠΕ πιο εύκολα. Λέμε συχνά ότι δεν υπάρχει δίκτυο και ότι απαιτούνται καινούριες διασυνδέσεις, αλλά αυτά είναι πολύ πιο χρονοβόρα έργα σε σχέση την υλοποίηση μίας υποδομής που αφορά στην αποθήκευση. Σε κάθε περίπτωση, η προτεραιοποίηση επενδύσεων στην αποθήκευση ενέργειας είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί.»
Αναφορικά με την ευρύτερη αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αλλά και θέματα όπως το repowering και την υβριδοποίηση, ο Επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power υπογράμμισε αρχικά πως κάθε νέο MW απαιτεί όλο και μεγαλύτερο κόπο και προσπάθεια. Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναπτύξει κανείς καινούρια έργα από τα οποία θα έχει άμεση απόδοση, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς ως δεδομένο πως οι καταλληλότερες περιοχές για τέτοιου είδους έργα έχουν καταληφθεί εδώ και 10 - 20 χρόνια. Η λύση σύμφωνα με τον κ. Χαντάβα είναι «Η μεγιστοποίηση της απόδοσης υπαρχόντων έργων και η βελτίωση του βαθμού απόδοσης, μέσω της συνεγκατάστασης και άλλων μορφών ενέργειας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που μπορεί να προσελκύσει άμεσα σημαντικές επενδύσεις».
Τέλος, ο κ. Χαντάβας, μιλώντας για τα εμπόδια που προκάλεσαν καθυστερήσεις όσον αφορά την ευρεία χρήση των ΑΠΕ δήλωσε: «Αν εγκαίρως είχαμε κάνει τα απαραίτητα βήματα σήμερα θα ήμασταν σε πιο ευνοϊκή θέση. Οφείλουμε λοιπόν να προχωρήσουμε πιο γρήγορα διότι πλέον υπάρχει και η τεχνολογία (που είναι φθηνότερη) αλλά και έχουμε την τύχη να βρίσκονται στη χώρα μας μερικές από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρίες του πλανήτη που μπορούν να υλοποιήσουν γρήγορα ανάλογα έργα. Γεωπολιτικά η χώρα μας μπορεί να είναι ενεργειακά αυτόνομη μέσω της χρήσης των ΑΠΕ, αρκεί να υπάρχει βούληση και προώθηση καινοτόμων και σύγχρονων επενδύσεων».