ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΕ ΑΕΙ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΕ ΑΕΙ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Πέμπτη, 11/04/2019 - 11:05

Από τις 2 Μαΐου 2019 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2019 θα γίνονται αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ: ««ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ - Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)" σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Φοιτητικές εστίες και εγκαταστάσεις Τεχνολογικών Φορέων του Υπουργείου Παιδείας».

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την συγκεκριμένη τροποποιημένη πρόσκληση, η οποία δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, ανέρχεται σε 9.879.376 ευρώ.

Σε ο,τι αφορά στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, «είναι επιλέξιμες, εφόσον δεν αφορούν τη Διαχειριστική, Διοικητική και Επιχειρησιακή επάρκεια του Δικαιούχου, μέχρι του ποσού των 300.000 ευρώ».

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται:

α. το σύνολο των δαπανών των απαιτούμενων ενεργειών από την παρούσα Πρόσκληση (υπηρεσίες ενεργειακού συμβούλου, έκδοση Π.Ε.Α., τακτοποίηση τυχόν αυθαιρέτων κατασκευών, σύνταξη προμελετών/προκαταρκτικών μελετών, συμβουλευτικές υπηρεσίες για την υλοποίηση της πράξης κλπ)

β. Προπαρασκευαστικές Ενέργειες Ενδεικτικές δαπάνες: α. μελέτες ωρίμανσης των προτεινομένων έργων, β. μελέτες εφαρμογής και οριστικές μελέτες.