Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΣΜΥ στο Καρπενήσι

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΣΜΥ στο Καρπενήσι
Πέμπτη, 30/05/2024 - 15:40

Ο ΕΣΜΥΕ, ως ο μοναδικός πανελλήνιος θεσμικός φορέας εκπροσώπησης της τεχνολογίας των Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου και της αγοράς των ΜΥΗΕ, διεξήγαγε το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στην πόλη του Καρπενησίου τη 16η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή του, εφαρμόζοντας και τεκμηριώνοντας στην πράξη τη συμβολή των ΜΥΗΕ στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Στην Ε.Τ.Γ.Σ., η οποία χαρακτηρίστηκε από τη σημαντική συμμετοχή παλιών και νέων μελών αλλά και εκπροσώπων φορέων του κλάδου, έγινε ο απολογισμός των πεπραγμένων της χρονιάς που πέρασε, η οποία χαρακτηρίστηκε από πλήθος δράσεων για την προώθηση θεμάτων και την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ΜΥΗΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις εξελίξεις στο ενεργειακό τοπίο της χώρας αλλά και στη γενικότερη εικόνα των ΜΥΗΕ και έγινε εκτενής ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου, και κυρίως για τη δυσκολία εξασφάλισης ηλεκτρικού χώρου λόγω του κορεσμού του ηλεκτρικού δικτύου, αλλά και για θέματα περικοπών και μηδενικών/αρνητικών τιμών ενέργειας που προκαλούνται από τη μονοκαλλιέργεια συγκεκριμένων τεχνολογιών αλλά και εσφαλμένων πολιτειακών επιλογών.

esmye_karpenisi.jpg

Τέλος, την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη, ξενάγηση και επιτόπου ενημέρωση, από τον κο Δημήτριο Υφαντή, στο Μικρό Υδροηλεκτρικό Έργο της εταιρείας Ν. ΥΦΑΝΤΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ στη θέση Ρουστιανίτης, στη Λευκάδα Φθιώτιδας, στην οποία και συμμετείχε πλήθος μελών και φίλων του Συνδέσμου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης δόθηκε η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να δουν σε ένα ιδιαίτερο έργο, το συνδυασμό της τεχνολογίας των ΜΥΗΕ με την παράλληλη ικανοποίηση και άλλων χρήσεων νερού και συγκεκριμένα της άρδευσης, δεδομένου ότι από το έργο τροφοδοτείται με ασφάλεια και αξιοπιστία το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής.

esmye_karpenisi1.jpg

esmye_karpenisi2.jpg