Οικοδομώντας την Πράσινη Ενέργεια της Ευρώπης, στα πλαίσια της 88ης ΔΕΘ

Οικοδομώντας την Πράσινη Ενέργεια της Ευρώπης, στα πλαίσια της 88ης ΔΕΘ
Τρίτη, 03/09/2024 - 15:43

Η Συνεισφορά των Εμβληματικών Έργων Flex2Energy & COPE-Nano στην Αντιμετώπιση της Κλιματικής, Ενεργειακής και Επισιτιστικής Κρίσης

Στο πλαίσιο των εργασιών της 88ης ΔΕΘ και των εκδηλώσεων που έχουν φέτος ως επίκεντρο την τιμώμενη χώρα Γερμανία, το Οικοσύστημα Νανοτεχνολογίας και Οργανικών Ηλεκτρονικών (Organic Electronic Technologies-OΕΤ, Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN/COPE-Nano, Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών HOPE-A, BL Nanobiomed, VKNano), η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και η Γερμανική εταιρεία COATEMA Coating Machinery, συνδιοργανώνουν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 11.30-13:00 την Εκδήλωση με Θέμα: «Οικοδομώντας την Πράσινη Ενέργεια της Ευρώπης: Η Συνεισφορά των Εμβληματικών Έργων Flex2Energy και COPE-Nano στην Αντιμετώπιση της Κλιματικής, Ενεργειακής και Επισιτιστικής Κρίσης».

Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν μεταξύ στρατηγικών φορέων οι τελευταίες εξελίξεις στην Έρευνα, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα αλλά και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που έχουν οι φορείς της Θεσσαλονίκης στην ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση βιώσιμων προσεγγίσεων και προϊόντων για την επίτευξη λύσεων Πράσινης Ενέργειας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

opv_panel_green-.jpg

Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν:

To εμβληματικό έργο Horizon Europe Flex2Energy Project (www.flex2energy.eu) το οποίο είναι το μοναδικό έργο που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να δημιουργήσει στη περιοχή της Θεσσαλονίκης το πρώτο εργοστάσιο παγκοσμίως για την μαζική παραγωγή εύκαμπτων ημιδιαφανών Οργανικών Φωτοβολταϊκών. Το Flex2Energy συντονίζεται από την εταιρία υψηλής τεχνολογίας OET με την συμμετοχή 17 στρατηγικών φορέων και βιομηχανιών από όλη την Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένων των πρωτοπόρων εταιριών Coatema και Mondragon) με συνολικό προϋπολογισμό 21.2 εκατ. €. Τα νέου τύπου φωτοβολταϊκά που θα παράγονται στην Ελλάδα θα είναι ημιδιαφανή, ελαφρά και θα τοποθετούνται εύκολα σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Η μαζική παραγωγή τους αναμένεται να μειώσει το κόστος τους, αλλά και να εδραιώσει την αυτονομία της Ευρώπης στον τομέα της πράσινης ενέργειας. Οι εφαρμογές τους θα είναι σε Κτίρια και Αυτοκίνητα και θα ανταποκρίνονται πλήρως στο παγκόσμιο αίτημα για πράσινες βιώσιμες πόλεις. Στον αγροτικό τομέα τα Οργανικά Φωτοβολταϊκά, θα εξασφαλίσουν ενεργειακή αυτονομία στα Θερμοκήπια, και τριπλή χρήση γης με ουσιαστική αύξηση της αγροτικής παραγωγής. Αυτή η γραμμή παραγωγής ως “Game-Changer” θα ανοίξει τον δρόμο για την εγκατάσταση Γίγα-Εργοστασίων στα Οργανικά Φωτοβολταϊκά, OLEDs και Βιοαισθητήρες στην Ελλάδα, Ευρώπη και διεθνώς.

ipvs_υψηλή_ανάλυση.jpg

Επίσης, θα παρουσιαστεί το Εμβληματικό Έργο Horizon Europe COPE-Nano www.cope-nano.eu (HORIZON-WIDERA-2022-ACCESS-01) το οποίο εξελίσσει το Εργαστήριο LTFN σε ένα ανεξάρτητο και βιώσιμο Κέντρο Αριστείας στα Οργανικά και Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά και Νανοτεχνολογίες, το οποίο θα αποτελέσει πρωτοπόρο φορέα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στην βασική, εφαρμοσμένη και βιομηχανική έρευνα στις ραγδαία αναπτυσσόμενες περιοχές των Οργανικών Ηλεκτρονικών & Πράσινης Ενέργειας (Αγροβολταϊκά, Ενεργειακά Αυτόνομα Κτίρια, Μεταφορές & Αυτοκίνηση, κτλ), Βιοηλεκτρονικής & ΝανοΙατρικής, και Προηγμένων Νανο-Υλικών.

URL: www.ltfn.gr, https://oe-technologies.com, http://www.hope-a.com,