Eni: Στροφή στην ενεργειακή μετάβαση

Eni: Στροφή στην ενεργειακή μετάβαση
Τρίτη, 09/06/2020 - 14:23

H Eni, η ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία και εταιρεία φυσικού αερίου δημιούργησε δύο νέες επιχειρηματικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένης μίας που καλύπτει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ως μέρος της νέας δομής της εταιρείας.

H μονάδα Energy Evolution θα επικεντρωθεί στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, καθώς επίσης και στην μετατροπή και εμπορία των προϊόντων από ορυκτά καύσιμα σε βιολογικά καύσιμα (πράσινα και μπλε).

Επιπλέον, θα συντονίσει τη βιολογική και κυκλική εξέλιξη του συστήματος διύλισης καθώς και των χημικών επιχειρήσεών της και θα αναπτύξει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο λιανικής της, παρέχοντας ολοένα και περισσότερα «από-λιγνιτοποιημένα» προϊόντα για τις μετακινήσεις, την οικιακή κατανάλωση και την κατανάλωση από μικρές επιχειρήσεις.

Η δεύτερη νέα μονάδα της Eni, η Natural Resources, θα έχει ως στόχο τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας.

Αυτό συνεπάγεται την αύξηση της ενεργειακής της απόδοσης, την επέκταση του φυσικού αερίου και ανάπτυξη έργων δέσμευσης και αποζημίωσης άνθρακα.

Ο όμιλος θα ενσωματώσει δραστηριότητες έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και τη χονδρική πώληση φυσικού αερίου μέσω αγωγών και ΥΦΑ.

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται η εφαρμογή της νέας οργανωτικής δομής της εταιρείας.

«Αυτή η νέα δομή αντικατοπτρίζει την στροφή της Eni στην ενεργειακή μετάβαση. Πρόκειται για ένα μονοπάτι χωρίς επιστροφή το οποίο θα μας κάνει ηγέτες στα προϊόντα που δεν θα περιέχουν άνθρακα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eni, Claudio Descalzi.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις, η κοινωνία των πολιτών, οι επενδυτές και οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν ότι η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης αποτελούν τις προτεραιότητες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

«Θέλουμε να είμαστε βασικοί παράγοντες στην «Ενεργειακή Μετάβαση», στην οποία πιστεύουμε και θεωρείται ο πυρήνας για τον μετασχηματισμό της Eni».