Συνάντηση για την ίδρυση Ενεργειακής Τράπεζας ΑΠΕ στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση για την ίδρυση Ενεργειακής Τράπεζας ΑΠΕ στη Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 09/06/2020 - 17:01

Συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικιακών Κτιριακών Φωτοβολταϊκών ΣΤΕΓΗΣ Μάριου Δράμαλη , με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικιακών Κτιριακών Φωτοβολταϊκών Μάριου Δράμαλη ,με τον Πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ Νικόλα Μπακατσέλο αλλά και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αναστάσιο Μάνο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου σχετικά με την ίδρυση Ενεργειακής Τράπεζας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας , Ε.Τ.Α.Π.Ε. στην Ελλάδα με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Στην συνάντηση παραδόθηκε υπόμνημα του Κυρίου Δράμαλη για την υλοποίηση πρότασης για την ίδρυση Ενεργειακής Τράπεζας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας , Ε.Τ.Α.Π.Ε. στην Ελλάδα με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Ο Κύριος Μπακατσέλος παρέλαβε το υπόμνημα δεσμεύθηκε να το μελετήσει και δήλωσε πως είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για μια ολιστική εξέταση και αντιμετώπιση των ΑΠΕ στην χώρα μας.

Ο Κύριος Δράμαλης δήλωσε πως στην Θεσσαλονίκη όπου βρίσκονται το 65% των εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών και θα είναι ένα οικονομικό μοντέλο τεράστιας ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας, με ενεργειακό κέντρο την Θεσσαλονίκη, για όλα τα Βαλκάνια αλλά και την Ευρώπη ,με αποθέματα ενέργειας από φωτοβολταϊκά που θα μπορούμε να εξάγουμε σε όλη την Ευρώπη, αλλά και από άλλες Α.Π.Ε., με πρόγραμμα χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων , με συγκεκριμένο σχεδιασμό και ωρίμανση του έργου, όπως ανακοίνωσε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βερολίνο για την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης.