Siemens Gamesa: Ο Lars Bondo Krogsgaard είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της χερσαίας επιχειρηματικής της μονάδας

Siemens Gamesa: Ο Lars Bondo Krogsgaard είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της χερσαίας επιχειρηματικής της μονάδας
Παρασκευή, 31/07/2020 - 17:43

Η Siemens Gamesa διόρισε τον Lars Bondo Krogsgaard, πρώην συν-διευθύνοντα σύμβουλο της MHI Vestas, για να ηγηθεί της χερσαίας επιχειρηματικής μονάδας της εταιρείας, αντικαθιστώντας τον Alfonso Faubel που παραιτήθηκε πρόσφατα.

Ο Lars Bondo Krogsgaard θα αναλάβει τις υποχρεώσεις του στην Siemens Gamesa από την 1η Νοεμβρίου. Μέχρι τότε, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Gamesa, Andreas Nauen, θα αναλάβει τον άμεσο έλεγχο της επιχειρηματικής μονάδας.

Ο Krogsaard ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Nordex Acciona κατά τη 18χρονη καριέρα του στον χώρο της αιολικής βιομηχανίας, η οποία περιλαμβάνει και μια τετραετή θητεία στη Siemens Wind Power, όπου διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (ΕΜΕΑ).

Η Siemens Gamesa διόρισε επίσης την Beatriz Puente ως Οικονομική Διευθύντρια της εταιρείας.Η Puente, θα ανήκει στην εταιρεία από την 1η Δεκεμβρίου 2020 προερχόμενη από την NH Hotels όπου έχει υπηρετήσει ως Διευθύνουσα Σύμβουλος Χρηματοδότησης και Διοίκησης από το 2015. Ο Thomas Spannring θα παραμείνει ως προσωρινός CFO της εταιρείας έως ότου η Puente ενταχθεί στη Siemens Gamesa.

Ο Juan Gutierrez προήχθη στη διεύθυνση της μονάδας εξυπηρέτησης της εταιρείας καθώς ο Mark Albenze αποσύρεται.

Ο Nauen δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να διορίσουμε τρία πολύ ταλαντούχα και έμπειρα στελέχη στην ομάδα, και επίσης με τη συγκεκριμένη ομάδα θα μπορέσουμε να διαφοροποιήσουμε την ηγεσία της εταιρείας».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Thomas για τη συνεχή δουλειά του στους ενδιάμεσους ρόλους και τον Mark και Alfonso για την ουσιαστική συνεισφορά τους στην εταιρεία».