Vestas: Αναβαθμίζει τις ανεμογεννήτριες EnVentus στα 6 MW

Vestas: Αναβαθμίζει τις ανεμογεννήτριες EnVentus στα 6 MW
Πέμπτη, 08/10/2020 - 16:06

Η Vestas ανακοίνωσε την αναβάθμιση των υπαρχουσών παραλλαγών της ανεμογεννήτριας της πλατφόρμας EnVentus, στα 6,0 MW.

Η συγκεκριμένη αναβάθμιση προσφέρει αύξηση της παραγωγής ενέργειας άνω του 3% σε σύγκριση με τα 5,6 MW, ενώ παράλληλα διατηρούνται οι παράμετροι τοποθεσίας. Η αναβάθμιση συνδέεται με τις εξελίξεις στην αξιολόγηση φορτίου και τις αναβαθμίσεις του υλικού ειδικά στη γεννήτρια, το κιβώτιο ταχυτήτων και το σύστημα ψύξης.

Ταυτόχρονα, η Vestas εγκαθιστά την πρωτότυπη ανεμογεννήτρια V162-6.0 MW στο Εθνικό κέντρο δοκιμών Østerild για μεγάλες ανεμογεννήτριες στη Δυτική Γιουτλάνδη της Δανίας. Μάλιστα θα τοποθετηθεί δίπλα στην πρωτότυπη V150-5.6 MW που έχει ήδη αναβαθμιστεί στα 6.0MW. Μετά την τελική εγκατάσταση της ανεμογεννήτριας V162-6.0 MW στα μέσα Οκτωβρίου, το πρωτότυπο θα υποβληθεί σε εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών και επαλήθευσης για να εξασφαλίσει την αξιοπιστία πριν από την έναρξη της σειριακής παραγωγής το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

«Με αυτήν την αναβάθμιση, βελτιστοποιούμε για άλλη μια φορά την τεχνολογία μας και μειώνουμε το κόστος ενέργειας με την αδιάκοπη δέσμευσή μας για καινοτομία και ανάπτυξη προϊόντων. Σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι μας για να συνειδητοποιήσουμε τις δυνατότητες της αρθρωτής αρχιτεκτονικής της πλατφόρμας EnVentus και είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα από τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους της Vestas», δήλωσε ο Anders Nielsen, επικεφαλής τεχνολογίας της Vestas.

Με ύψος άκρου έως 250m και περιοχή σάρωσης άνω των 20.000m2, η V162-6.0 MW εφαρμόζει το μεγαλύτερο μέγεθος ρότορα που διαθέτει το χαρτοφυλάκιο Vestas για να μεγιστοποιήσει την παραγωγή ενέργειας σε περιοχές χαμηλού έως μεσαίου ανέμου.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα Enventus που παρουσιάστηκε το 2019, είναι η τεχνολογία επόμενης γενιάς της Vestas, αξιοποιώντας την αποδεδειγμένη τεχνολογία από τις πλατφόρμες 2 MW, 4 MW και 9 MW για την κάλυψη των αναγκών προσαρμογής μέσω προηγμένης αρθρωτότητας. Από τη στιγμή της κυκλοφορία της πλατφόρμας EnVentus, η Vestas έχει εξασφαλίσει παραγγελίες περισσότερου του 1 GW σε τέσσερις διαφορετικές αγορές.