Vestas: Προμήθεια ανεμογεννητριών 40 MW για αιολικό έργο στην Πολωνία

Vestas: Προμήθεια ανεμογεννητριών 40 MW για αιολικό έργο στην Πολωνία
Δευτέρα, 30/11/2020 - 15:09

Η Vestas δέχτηκε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 40MW από μία θυγατρική της PNE για το αιολικό πάρκο Nowy Tomysl στο Kuslin στη δυτική Πολωνία.

Το αιολικό πάρκο, το οποίο αναπτύσσεται από την SPV Sevivon Windpark 2, θα διαθέτει 12 ανεμογεννήτριες Vestas τύπου V126-3.45MW ισχύος 3.3 MW η καθεμία, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε πυλώνες 137 μέτρων. Το έργο θα διαθέτει επίσης μια λύση VestasOnline Business SCADA, μειώνοντας τον χρόνο διακοπής λειτουργίας της ανεμογεννήτριας και βελτιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την παραγωγή ενέργειας.

Επιπλέον, η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία τους, καθώς και 20ετή παροχή υπηρεσιών από τη Vestas ΑΟΜ 4000.

Οι παραδόσεις και λειτουργία τους αναμένεται να πραγματοποιηθούν το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Ο πρόεδρος της Vestas Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, Nils de Baar δήλωσε:

«Αυτή η παραγγελία υπογραμμίζει την ισχυρή συνεργασία μεταξύ της PNE AG και της Vestas και είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στην επιτυχία των πελατών μας στην τελευταία δημοπρασία της Πολωνίας. Παρέχοντας την καλύτερη στην κατηγορία τεχνολογία αιολικής ενέργειας που συμβάλλει περαιτέρω στην ενεργειακή μετάβαση στην Πολωνία, ανυπομονούμε να υλοποιήσουμε το έργο για την PNE.»

Ο διευθύνων σύμβουλος της PNE, Markus Lesser, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πραγματοποιούμε αυτό το νέο σχέδιο αιολικής ενέργειας της Πολωνίας μαζί με τη Vestas. Αποτελέι τη συνέχεια της καλής συνεργασίας σε έργα που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές».