Οrsted: Έλαβε το πράσινο φως για την ανάπτυξη του υπεράκτιου αιολικού πάρκου 2,4 GW Hornsea 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οrsted: Έλαβε το πράσινο φως για την ανάπτυξη του υπεράκτιου αιολικού πάρκου 2,4 GW Hornsea 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο
Δευτέρα, 04/01/2021 - 12:45

Η Οrsted έλαβε την άδεια για την ανάπτυξη του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Hornsea 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, ο Alok Sharma, υπουργός Επιχειρηματικής, Ενεργειακής και Βιομηχανικής Στρατηγικής, ανακοίνωσε την παραχώρηση άδειας για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hornsea 3, ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα στον κόσμο, το οποίο θα κατασκευαστεί στα ανοικτά των ακτών του Νόρφολκ.

Αρχικά, η αίτηση κατατέθηκε στον Μάιο του 2018 και τέθηκε υπό εξάμηνη εξέταση. Παρά τις ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο στην άγρια ​​ζωή και τα χωριά της κομητείας, πήρε τελικά το πράσινο φως.

Το αιολικό πάρκο θα έχει συνολική ισχύ 2,4 GW, ικανή για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες δύο εκατομμυρίων σπιτιών. Η αίτηση κατατέθηκε αρχικά τον Μάιο του 2018 και υποβλήθηκε σε εξάμηνη εξέταση.

Καλώδια μήκους 35 μιλίων θα τοποθετηθούν από το Weybourn στο Swardeston, για να επιτευχθεί η σύνδεση του αιολικού πάρκου με το National Grid.

Σημειώνεται ότι το αιολικό πάρκο θα συμβάλει σημαντικά στην υλοποίηση της φιλοδοξίας της κυβέρνησης για ανάπτυξη 40 GW υπεράκτιας αιολικής ισχύος έως το 2030 με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο.

Μόλις ολοκληρωθεί το Hornsea 3 θα μπορούσε να παρέχει καθαρή ισχύ σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντισταθμίζοντας περισσότερους από 128,2 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια της ζωής του.