Η Sungrow Κατακτά τη Διάκριση «TÜV Rheinland: All Quality Matters» για το Νέο C&I Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας, PowerStack 200CS

Η Sungrow Κατακτά τη Διάκριση «TÜV Rheinland: All Quality Matters» για το Νέο C&I Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας, PowerStack 200CS
Παρασκευή, 18/10/2024 - 12:59

Η Sungrow, κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος φωτοβολταϊκών inverter και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας (ESS), ανακοίνωσε πως το PowerStack 200CS – το νέο υδρόψυκτο ESS, ιδανικό για εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές - βραβεύθηκε με το παγκοσμίου φήμης «All Quality Matters» Βραβείο από τον φορέα πιστοποίησης, TÜV Rheinland. Το σύστημα έλαβε αυτή την αναγνώριση για την κορυφαία αποδοτικότητα, την έξυπνη διαχείριση θερμότητας και τα ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας που διαθέτει.

Το PowerStack 200CS αποτελεί την πλέον πρόσφατη καινοτομία της Sungrow στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας, με στόχο τις ανάγκες των εμπορικών και βιομηχανικών εφαρμογών (C&I). Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό των τεχνολογιών ηλεκτρονικών ισχύος, ηλεκτροχημείας και υποστήριξης του δικτύου ενέργειας, ενώ ενσωματώνει προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) για βέλτιστη λειτουργία. Αυτές οι καινοτομίες οδηγούν στη βέλτιστη απόδοση και ασφάλεια, καθιστώντας το PowerStack 200CS ηγέτη στην κατηγορία.

Εξαιρετική Αποδοτικότητα και Ολοκληρωμένος Σχεδιασμός

Το PowerStack 200CS ενσωματώνει στην καμπίνα της μπαταρίας και το εξελιγμένο PCS (Power Conversion System), το οποίο χάρη στο έξυπνο σύστημα διαχείρισης, ενισχύει την αποδοτικότητα των διαδικασιών φόρτισης και εκφόρτισης. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση αξιοποιεί καινοτομίες, όπως τα στοιχεία άνθρακα-πυριτίου, και τις χαμηλές μαγνητικές απώλειες, επιτυγχάνοντας μια εντυπωσιακή απόδοση ενεργειακής μετατροπής άνω του 99%. Αποτέλεσμα, το σύστημα να επιτυγχάνει σημαντικά υψηλότερη απόδοση φόρτισης – εκφόρτισης, αλλά και κορυφαία αξιοπιστία στη διαχείριση ενέργειας. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, το PowerStack 200CS επιτυγχάνει RTE (Round Trip Efficiency) που ξεπερνά το 90%.

Έξυπνη Διαχείριση Θερμότητας

To PowerStack 200CS ξεχωρίζει και για το προηγμένο υδρόψυκτο σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας 2ης γενιάς, που επιτυγχάνει μέγιστη θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ των στοιχείων της μπαταρίας έως 2,5 βαθμούς κελσίου. Αυτό το πλέον καινοτόμο χαρακτηριστικό επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του συστήματος, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και μια επανάσταση όσον αφορά στην ενεργειακή απόδοση. Αξιοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) για το σύστημα ψύξης, μειώνει σημαντικά (κατά 33%) τις απαιτήσεις του σε ενέργεια, οδηγώντας σε μία εντυπωσιακή εξοικονόμηση ενέργειας που αγγίζει τις 12 kWh ανά ημέρα ανά μονάδα.

Προηγμένα Χαρακτηριστικά Ασφαλείας

Το PowerStack 200CS συνεχίζει τη μακρά παράδοση της Sungrow στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό ασφαλείας, προσφέροντας αδιάλειπτη προστασία που εκτείνεται από τα μεμονωμένα στοιχεία της μπαταρίας, μέχρι το συνολικό σύστημα. Παράλληλα το λογισμικό λειτουργίας και συντήρησης (O&M), μέσω τεχνολογίας AI, δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης της μπαταρίας σε επίπεδο στοιχείου σε πραγματικό χρόνο, ενημερώνοντας με αποστολή έγκαιρων προειδοποιήσεων. Επιπλέον, διαθέτει τρία επίπεδα ηλεκτρικής προστασίας έναντι υπερέντασης, μηχανισμό παύσης λειτουργίας και ολοκληρωμένο σύστημα κατάσβεσης. Τέλος διασφαλίζει την προστασία δεδομένων μέσω τριπλής κρυπτογράφησης.

Παγκόσμια Παρουσία

Η εξαιρετική ποιότητα του PowerStack 200CS είναι αποτέλεσμα εφαρμογής αυστηρών προτύπων παραγωγής, τα οποία περιλαμβάνουν πάνω από 500 ελέγχους στις εγκαταστάσεις της Sungrow. Η δέσμευση ποιότητας της Sungrow διασφαλίζει στους χρήστες εμπορικών και βιομηχανικών εφαρμογών αξιόπιστη λειτουργία, συμβάλλοντας στη δημιουργία συνολικότερης αξίας για μια επιχείρηση. Ήδη το PowerStack 200CS λειτουργεί σε σημαντικές παγκόσμιες αγορές, όπως η Κίνα, η Ευρώπη, η Αυστραλία και η Μέση Ανατολή, συμβάλλοντας σημαντικά στις προσπάθειες στην πορεία προς το Μηδενικό Αποτύπωμα Άνθρακα από τις δραστηριότητες διαφόρων κλάδων.