Προφανώς την παλαιάς κοπής αυτή πολιτική στάση έχει επιλέξει να ακολουθήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης και μένει να φανεί αν θα του … βγει εκλογικά.
Προς το παρόν το μόνο που έχει καταφέρει είναι να κερδίσει πολύ μεγάλο μερίδιο δημοσιότητας από αυτό που αναλογεί στην πολιτική «δύναμη» του κόμματος του.
Με το περιβόητο πλέον σχέδιο «Δήμητρα» που λάνσαρε και αφορά τη χρήση του νομίσματος και ειδικότερα ένα σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών, κατάφερε και πάλι -μετά 8 χρόνια και συγκεκριμένα από το καλοκαίρι του 2015- να γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής της επικαιρότητας, έστω και αν σήμερα σε σχέση με την τότε ταραγμένη πολιτικά περίοδο, δεν μπορεί να απειλήσει ούτε τη χώρα ούτε τους πολίτες της με τις ιδέες του.
Καταφέρνει, όμως, να ακούγεται και μάλιστα πολύ δυνατά το όνομα του και παράλληλα να διατηρεί τη δημοσκοπική του δύναμη στο δρόμο προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου.
Η αρνητική δημοσιότητα, καθώς σύσσωμα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του επιτέθηκαν κατηγορώντας τον για σχέδια εξόδου από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή, φαντάζει σαν προσωπική του στρατηγική στην προσπάθεια διατήρησης αλλά και αλίευσης νέων ψηφοφόρων..
Και είναι αλήθεια ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί περίεργο ότι υπάρχουν Έλληνες πολίτες που νοσταλγούν τη δραχμή ή επιζητούν κάποιες άλλες «πρωτοτυπίες» για τη χρήση του νομίσματος όπως το «σχέδιο Δήμητρα» του Βαρουφάκη. Και αυτό το ξέρει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και επιχειρεί να το εκμεταλλευτεί.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Γιάνης Βαρουφάκης κατάφερε να επιβάλει τη δική του ατζέντα σε μια κρίσιμη καμπή της προεκλογικής περιόδου.
Μια ατζέντα, πάντως, που εκτός από τον ίδιο επιχειρεί να εκμεταλλευτεί και η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη που τον ταυτίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναγκάζει τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά για τον Βαρουφάκη.
Το δυστύχημα για τους πολίτες είναι ότι και σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο, τα κόμματα πολιτεύονται προβάλλοντας τα αρνητικά των αντιπάλων τους ενώ καλούν τους πολίτες σε συγκρίσεις, που στους ψηφοφόρους πάντως μοιάζουν σαν κάλεσμα να επιλέξουν … το μη χείρον.
ΥΓ. Σε ότι αφορά τις προεκλογικές υποσχέσεις των κομμάτων για «πράγμα και θάματα» μετά τις εκλογές, αν αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας, οι πολίτες μάλλον κρατούν πολύ μικρό καλάθι, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για πλειοδοσία υποσχέσεων.