Και βέβαια η κυβέρνηση Μητσοτάκη, -που σημειωτέον με υπαιτιότητα της παραλίγο να ακυρωθεί η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου για την ανέγερση αυτών των άκρως αναγκαίων νέων νοσοκομείων τον Φεβρουάριο του 2023-, εκμεταλλεύεται πολιτικά την ανέγερση τους και μάλιστα χθες ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε έταξε «λαγούς με πετραχήλια» στους κατοίκους της περιοχής.
Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα. Οι εγκαταστάσεις του προβλέπεται να έχουν περίπου το διπλάσιο εμβαδόν και θα διαθέτουν μόνο μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια.
Το μεγάλο θέμα, όμως, δεν είναι το πόσο μεγάλο θα είναι και το πόσα δωμάτια θα έχει το νέο νοσοκομείο της Κομοτηνής, αλλά αν θα έχει το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τον αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό για να μπορεί να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της ακριτικής μας περιοχής. Και βέβαια το κατά πόσο θα λειτουργήσει στο πλαίσιο μιας πραγματικά δημόσιας υγείας χωρίς να επιβαρύνει οικονομικά τους ασθενείς που θα προστρέχουν σ’ αυτό.
Δυστυχώς για τους Έλληνες πολίτες τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποδεικνύουν ότι ούτε τον δημόσια χαρακτήρα της υγείας θέλει να διατηρήσει, ούτε έχει φροντίσει σε αυτά τα πέντε χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία να επιλύσει το μείζον πρόβλημα των δημόσιων νοσοκομείων των τεράστιων ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και νοσοκομειακού υλικού.
Άλλωστε, εμμέσως πλην σαφώς και χθες από την Κομοτηνή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τους φόβους για την επάνδρωση του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής αναφέροντας ότι «σε βάθος πενταετίας μετά την έναρξη λειτουργίας του, το προσωπικό θα είναι αυξημένο κατά περισσότερους από 200 εργαζόμενους σε σύγκριση με το υφιστάμενο».
Πόσα χρόνια δηλαδή θα πρέπει να αναμένουν οι ασθενείς και γενικότερα οι κάτοικοι της ακριτικής πόλης για να αποκτήσουν νοσοκομείο αλλά και γιατρούς και νοσηλευτές;
Και βέβαια αυτά τα άκρως αποκαρδιωτικά δεν αφορούν μόνο το νοσοκομείο της Κομοτηνής, αλλά και της Σπάρτης και της Θεσσαλονίκης που άρχισαν να αναγείρονται με την πολύ σημαντική δωρεά του ιδρύματος Νιάρχου προς το ελληνικό δημόσια, αλλά με τη σημερινή κυβέρνηση κινδυνεύουν να γίνουν «άδεια πουκάμισα».