Γιάννης Τριήρης: Εδώ η Ελλάδα καίγεται …

Γιάννης Τριήρης: Εδώ η Ελλάδα καίγεται …
Δευτέρα, 01/07/2024 - 07:54

Και στην κυριολεξία και μεταφορικά η Ελλάδα καίγεται και ο πρωθυπουργός μέσω social media, αρκείται σε διαπιστώσεις και συνεχή παραποίηση της πραγματικότητας.

Στην κυριολεξία λοιπόν, το Σαββατοκύριακο ιδιαίτερα η Αττική, έζησε έναν ακόμη φρικτό πύρινο εφιάλτη με τις φλόγες να κατακαίγουν σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα σε Πάρνηθα, Ασπρόπυργο, Κερατέα, Σταμάτα, αλλά και να κοστίζουν τη ζωή σε ένα συνάνθρωπο μας που χάθηκε από ανακοπή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, στην καθιερωμένη Κυριακάτικη ανάρτηση του στο Facebook, είχε αρκεστεί και πάλι σε διαπιστώσεις ως να είναι ένας απλός παρατηρητής της σκληρής πραγματικότητας και όχι ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να επισημάνω πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Και η προσπάθεια μας είναι συνεχής» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις πυρκαγιές.

Η διαπίστωση αυτή, όμως, για τα δύσκολα που έρχονται δεν είναι σε καμία περίπτωση σοβαρή αντιμετώπιση ενός τέτοιου σοβαρού προβλήματος όπως αυτό των πυρκαγιών.

Όπως δεν είναι πολιτική δράση η δήλωση περί συνεχούς προσπάθειας. Άλλωστε οι όποιες δήθεν προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών γίνονται εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές.

Όπως για παράδειγμα αυτή που διαφήμισε και στην Κυριακάτικη ανάρτηση του ο πρωθυπουργός για τον καθαρισμό των οικοπέδων από τους ίδιους τους πολίτες.

Όπως εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε απλά είναι ένα μέτρο που επιβάρυνε οικονομικά τους πολίτες για να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνει η ίδια η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές για να τους προστατέψουν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Μεταφορικά η Ελλάδα καίγεται και από την ακρίβεια και από την κατάσταση στην δημόσια υγεία και από την κατάσταση στην παιδεία και φυσικά από τα προβλήματα στο κράτος δικαίου και τη διαφθορά.

Στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός όλα αυτά τα καυτά προβλήματα των πολιτών - και ακόμη περισσότερα – τα έλυσε όλα στα λόγια. Ή σχεδόν όλα αφού για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια δεν βρήκε να πει ούτε λέξη λες και δεν υπάρχουν.

Στο επιμύθιο της ανάρτηση του, όμως, έδωσε και την είδηση που έκανε τους Έλληνες να ησυχάσουν για τα προβλήματα τους.

Έγραψε λοιπόν στο Facebook:

«Κλείνω τη σημερινή ανασκόπηση με το νέο σύγχρονο πρόσωπο που θα αποκτήσει το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, το γνωστό μας Πεντάγωνο, το οποίο πρέπει να αντικατοπτρίζει ως κτήριο και την αυξημένη ισχύ που αποκτά η εθνική μας άμυνα. Ο καθηγητής Εικαστικών Τεχνών, Κώστας Βαρώτσος σχεδίασε -αφιλοκερδώς- την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου που θα έχει βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και θα περιλαμβάνει ένα νέο κτίριο Ηλεκτρονικού Πολέμου, ένα μνημείο-κιβωτό της εθνικής μνήμης με όλα τα ονόματα των υπέρ πατρίδος πεσόντων, πάρκα που παραπέμπουν σε μεγάλες εθνικές επετείους καθώς και μία μεμβράνη φτιαγμένη από κάθετους δοκούς από αλουμίνιο στην πρόσοψη του υπάρχοντος κτηρίου»!