Γιάννης Τριήρης: Στου κουφού την πόρτα …

Γιάννης Τριήρης: Στου κουφού την πόρτα …
Τετάρτη, 07/08/2024 - 07:17

Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα δεν θα είναι ούτε η τελευταία που οι ήρωες της δύσκολης εποχής της πανδημίας, οι γιατροί και γενικότερα οι υγειονομικοί, κατακεραυνώνουν τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον πολύπαθο τομέα της υγείας.

Αυτό ακριβώς συνέβη και χθες, κατά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω.

Και είναι παντελώς αποκαρδιωτικό να ακούς τους γιατρούς, από το συγκεκριμένο νησί, από την πατρίδα του πατέρα της ιατρικής, Ιπποκράτη, να υψώνουν κραυγή απόγνωσης για την κατάντια της δημόσιας υγείας και τον υπουργό να τους απαντά με απίστευτη αλαζονεία ότι τα κάνει όλα καλά και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κάποιοι πολίτες των ψηφίζουν 18 χρόνια!

Ωστόσο, περισσότερη σημασία από την κατακριτέα στάση του υπουργού Υγείας, απέναντι στους γιατρούς και τους υγειονομικούς έχει η τοποθέτηση μιας εργαζόμενης στο νοσοκομείο της Κω που μέσα σε λίγες προτάσεις ανέδειξε το όλο πρόβλημα που εστιάζεται πρωτίστως στην ιδεολογική εμμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη για μείωση και απαξίωση του δημόσιου τομέα στο σύνολο του και όχι μόνο στην υγεία.

«Δουλεύουμε εδώ με παράνομα προγράμματα… Τέσσερις νύχτες τη βδομάδα. … Έχουμε βάλει πλάτες τέσσερα χρόνια … δεν αντέχει το προσωπικό άλλο. Δεν έχετε φέρει μόνιμο προσωπικό. Σκορπάτε λεφτά στις αεροδιακομιδές. Η μια αεροδιακομιδή στοιχίζει από 3.000 έως 36.000 ευρώ. Η μια διακομιδή! Πόσους γιατρούς θα φέρνατε με αυτά τα λεφτά; Ο κόσμος πεθαίνει στις καρότσες των αυτοκινήτων γιατί δεν έχουμε κόσμο. Εκεί φαίνεται η πολιτική σας. Εκεί φαίνονται τα κενά σας. Όταν ο κόσμος έρχεται να βρει γιατρό. Έρχεται να βρει καρδιολόγο και του λέμε δεν έχει, πήγαινε να βρεις έξω. Έρχεται να βρει γιατρό και δεν έχει. Και του λέμε πρέπει να διακομιστεί το περιστατικό. Κανένας γιατρός δεν θα αντέξει σ΄ αυτές τις συνθήκες. Κανένας υγειονομικός. Δεν αντέχουμε άλλο. Δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε με αυτή την κατάσταση. Δεν μας σπούδασε κανένα κράτος. Μας σπούδασαν οι γονείς μας με το αίμα και τον ιδρώτα τους », ήταν η κραυγή απόγνωσης μιας γιατρού που χάλασε τη φιέστα του κ. Γεωργιάδη στο νοσοκομείο της Κω.

Για τη αλαζονική απάντηση του περιττεύουν τα σχόλια. Όταν μπροστά σ’ αυτές τις καταγγελίες που είναι αληθινές χωρίς καμιά υπερβολή, η απάντηση του υπουργού είναι πως ο κόσμος τον ψηφίζει, οι πολίτες είναι αυτοί που θα πρέπει να προβληματιστούν για τις πολιτικές επιλογές τους Γιατί για τους υπουργούς του Μητσοτάκη ισχύει η λαϊκή παροιμία «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα».