Γιάννης Τριήρης: Η απίστευτη κυβερνητική λύση για την καλοκαιρινή ακρίβεια

Γιάννης Τριήρης: Η απίστευτη κυβερνητική λύση για την καλοκαιρινή ακρίβεια
Πέμπτη, 08/08/2024 - 07:02

Το ότι η ακρίβεια σαρώνει απ’ άκρου εις άκρον τη χώρα και πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις τουριστικές περιοχές και κυρίως τα νησιά δεν αποτελεί είδηση, ούτε είναι μια αντικυβερνητική καταγγελία των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Είναι δυστυχώς η πραγματικότητα την οποία βιώνουν πρωτίστως οι κάτοικοι των τουριστικών και νησιωτικών περιοχών και οι Έλληνες παραθεριστές και δευτερευόντως οι ξένοι τουρίστες που φέτος διαπιστώνουν πως πλέον η Ελλάδα αποτελεί έναν ακριβό προορισμό.

Και καλά οι ξένοι τουρίστες έρχονται και φεύγουν και στο χέρι τους είναι να συνεχίσουν να επιλέγουν την χώρα μας ως παραθεριστικό τους προορισμό.

Οι Έλληνες όμως, ντόπιοι και τουρίστες δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Απλά γιατί εδώ είναι η χώρα τους, ο τόπος τους.

Και έτσι καλούνται να πληρώνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ακριβότερα και από τα αεροπορικά. Τα δωμάτια σε τιμές σουίτας πεντάστερων ξενοδοχείων σε εξωτικά μέρη. Τη βενζίνη πάνω από 2,20 ευρώ το λίτρο. Τα ζαρζαβατικά και τα φρούτα σε τιμές αστακού και χαβιαριού. Τα φαγητά στις ταβέρνες σε τιμές πανάκριβων ρεστοράν. Ακόμη και τις ομπρέλες στα «εναλλακτικά» Κουφονήσια στα 100 ευρώ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προφανώς και τα γνωρίζει αυτά. Άλλωστε αποτελέσματα της δικής της πολιτικής είναι. Το ζητούμενο είναι τι κάνει για να προφυλάξει τους παραθεριστές από την ασυδοσία αυτή. Και όχι μόνο τους Έλληνες, αλλά και τους ξένους τουρίστες που έχουν ήδη αρχίσει να –η αλήθεια είναι μόνο φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη- να δυσφημίζουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν μέσω των social media.

Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα, πέραν από το να δίνει απίστευτες συμβουλές.

Ιδιαίτερα δε στους Έλληνες επίδοξους παραθεριστές, η λύση που έδωσε χθες η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ήταν επιεικώς προκλητική.

Η κυρία Βούλτεψη μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή πρότεινε στους Έλληνες που έχουν την απαίτηση να κάνουν διακοπές σε νησιά της πατρίδας τους, αλλά δεν μπορούν λόγο της απίστευτης ακρίβειας, να αλλάξουν προορισμό. Και που τους υπέδειξε να πάνε;

«Μπορεί να πάνε στο χωριό και στην ενδοχώρα και όχι στα νησιά που είναι ακριβά», είπε, σχολιάζοντας μάλιστα πως «οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους».

Το ζητούμενο για τα κυβερνητικά στελέχη είναι αν αυτά θα βρουν διεξόδους, αν συνεχίσουν να φέρονται προκλητικά και αλαζονικά, την ώρα που στην πλειοψηφία τους οι πολίτες βιώνουν μια από τις χειρότερες εποχές των τελευταίων δεκαετιών στην καθημερινότητα τους, με την ακρίβεια να κατατρώει τα πενιχρά τους εισοδήματα.