Γιάννης Τριήρης: Αιδώς Αργείοι του «επιτελικού» κράτους

Γιάννης Τριήρης: Αιδώς Αργείοι του «επιτελικού» κράτους
Τετάρτη, 14/08/2024 - 06:49

Η φωτιά μπήκε μέσα στον αστικό ιστό, στα σπίτια και στις επιχειρήσεις των Αθηναίων και αυτό που είχε να επικοινωνήσει ο πρωθυπουργός της χώρας και μάλιστα όχι δια του στόματος του, αλλά μέσω διαρροών ήταν πως «προσπαθούμε κάθε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι, με τις συνθήκες δυστυχώς να γίνονται όλο και δυσκολότερες».

Η πραγματικότητα, όμως, τον διαψεύσει οικτρά, με τις καμένες εκτάσεις στην βορειοανατολική Αττική να ξεπερνούν κατά τις εκτιμήσεις τα 100.000 στρέμματα και οι ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις τα φθάνουν τα 100 ακίνητα, ενώ δυστυχώς υπήρξε και απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του, όμως, κατά τη χθεσινοβραδινή διυπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, θέλησαν να «πλασάρουν» αυτό το καταστροφικό αποτέλεσμα ως επιτυχία του «επιτελικού» κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Μάλιστα, οι στενοί του συνεργάτες του πρωθυπουργού διέρρεαν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της διυπουργικής εξέφρασε ικανοποίηση για την προσπάθεια στο πεδίο, στάθηκε στο βελτιωμένο συντονισμό μεταξύ φορέων και υπηρεσιών ενώ σημείωσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αποδόμηση της σημαντικής προσπάθειας που έχει γίνει φέτος στην Πολιτική Προστασία».

Αν μετά και αυτή την πρωτοφανή καταστροφή και μάλιστα μέσα στον αστικό ιστό της ίδια της πρωτεύουσας πρωθυπουργός και κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι έκαναν σωστά τη δουλεία της στον τομέα της πυροπροστασίας και της πυρόσβεσης, ότι λειτουργεί η Πολιτική Προστασία, τότε μάλλον ζουν σε άλλη χώρα.

Πάντως, ο πρωθυπουργός «σίγησε» και τις απίστευτες αυτές τοποθετήσεις έβαλε να τις κάνουν ως διαρροές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης οι συνεργάτες του.

Και αυτοί πιστοί στον «κυβερνήτη» ελαφρά τη καρδία το έπραξαν και μάλιστα καλά δασκαλεμένοι επιχείρησαν να ρίξουν τις ευθύνες για την ανικανότητα τους και κυρίως για την έλλειψη πτητικών μέτρων για την οποία τους κατήγγειλε σύσσωμη η αντιπολίτευση, σε άλλους.

Διέρρεαν λοιπόν τα στελέχη του «επιτελικού» κράτους Μητσοτάκη ότι «για την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναέριων μέσων, για πρώτη φορά αποφασίζουν οι υπηρεσιακοί, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια». Πάλι άλλοι φταίνε, οι υπηρεσιακοί αυτή τη φόρα. Ποτέ τα στελέχη της κυβέρνησης.

Αιδώς Αργείοι του «επιτελικού» κράτους.