Σύμφωνα, λοιπόν, με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, της Eurostat, η Ελλάδα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα τα 26,1% του πληθυσμού κινδυνεύουν από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ χειρότερα από εμάς είναι μόνο οι Ρουμάνοι με ποσοστό 32%, οι Βούλγαροι με ποσοστό 30% και σχεδόν στην ίδια κατάσταση με εμάς οι Ισπανοί με ποσοστό 26,5%.
Όπως εξηγεί η Eurostat, για οι άνθρωποι που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού σημαίνει ότι αντιμετώπιζαν τουλάχιστον έναν από τους τρεις κινδύνους: φτώχεια, σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση, διαβίωση σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας.
Στην Ελλάδα λοιπόν, με απλά λόγια, πάνω από 2.700.000 άνθρωποι βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση. Μια εξαιρετικά δυσμενής εικόνα που αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Eurostat, αλλά δυστυχώς ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλουν να την παραδεχτούν και το κυριότερο δεν κάνουν τίποτα για να την διορθώσουν.
Όπου βρεθούν και όπου σταθούν «πιπιλίζουν την καραμέλα» ότι δήθεν είναι η ΝΔ είναι η μοναδική αξιόπιστη κυβερνητική επιλογή γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν προτάσεις.
Και όταν οι προτάσεις γίνονται από την αντιπολίτευση και περιέχουν μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης και ενίσχυσης των οικονομικά αδύναμων, τότε οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης «βαπτίζονται» λαϊκιστές.
Όσο ισχυρή, όμως, και αν είναι η κυβερνητική προπαγάνδα πλέον η οργή των πολιτών αρχίζει να ξεχειλίζει. Και όχι μόνο για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία τους έχει οδηγήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και για το καθεστώς κάτω από το οποίο διαβιούν.
Και την ανυπαρξία κράτους δικαίου στην Ελλάδα, ήρθε να επιβεβαιώσει αυτή τη φορά και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνοντας στη δημοσιότητα την τελευταία έρευνα κοινής γνώμης (Ευρωβαρόμετρο) που πραγματοποίησε, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας εμφανίζεται ουραγός στην επαρκή προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.
Συγκεκριμένα μόλις το 32% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα πιστεύει ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα, η δημοκρατία και το κράτος δικαίου προστατεύονται επαρκώς, ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος ανέρχεται στο 66%, αποδεικνύοντας το τρόπο διακυβέρνησης της κυβέρνησης Μητσοτάκη και το πόσο διαφορετικά αυτή αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου.