Η ιταλική ERG στοχεύει σε 1.5GW νέας ισχύος έως το 2025

Η ιταλική ERG στοχεύει σε 1.5GW νέας ισχύος έως το 2025
Δευτέρα, 17/05/2021 - 16:12

Η ιταλική εταιρεία αιολικής ενέργειας ERG ανακοίνωσε σχέδια για αύξηση της συνολικής εγκατεστημένης ανανεώσιμης ισχύος της κατά 1500MW έως το 2025, στο πλάισιο του Επιχειρηματικού Σχεδίου 2021-2025 της εταιρείας.

Ο Ιταλός προγραμματιστής ανέφερε ότι θα επιτύχει τον στόχο μέσω ενός συνδυασμού έργων επανασύνδεσης, greenfield, συν-ανάπτυξης και συγχώνευσης και εξαγοράς.

Σημειώνεται ότι περίπου 400MW της νέας ισχύος έχουν ήδη εισέλθει στη φάση κατασκευής, ενώ η εταιρεία θα επενδύσει 2,1 δις ευρώ στην επιχείρησή της κατά την πενταετή περίοδο, με το 90% να στοχεύει στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών. Είναι επίσης πρόθυμη να αυξήσει την παρουσία της σε νέες αγορές όπως η Σουηδία και η Ισπανία, όπου πρόσφατα ανακοίνωσαν την είσοδό τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ERG, Paolo Luigi Merli, δήλωσε:

«Περισσότερα από 3GW εγκατεστημένης ισχύος, μαζί με 3GW αναπτυξιακών έργων, αποτελούν μια καλή βάση από την οποία θα ξεκινήσει μια νέα φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού. Αυτό είναι ένα επιχειρηματικό σχέδιο στο πνεύμα της αειφορίας, όπου η επιχειρηματική στρατηγική και οι στόχοι της ESG είναι στενά συνδεδεμένοι. Μία αύξηση 1,5 GW σε εγκατεστημένη ισχύ, που αποτελέι πρόκληση αλλά είναι σταθερή με περισσότερο από το 60% του στόχου που εγγυάται έργα υπό κατασκευή ή σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης».