Boralex: Στοχεύει στον διπλασιασμό της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2025

Boralex: Στοχεύει στον διπλασιασμό της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2025
Παρασκευή, 18/06/2021 - 14:28

Η Boralex στοχεύει να διπλασιάσει την παραγωγική της ικανότητα ανανεώσιμων πηγών έως το 2025, κάτι που αποτελει μέρος του επικαιροποιημένου στρατηγικού της σχεδίου κατά την Ημέρα των Επενδυτών του 2021.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία συνεχίζει να βασίζεται στις τέσσερις βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις του σχεδίου που ξεκίνησε το 2019: ανάπτυξη, διαφοροποίηση, πελάτες και βελτιστοποίηση.

Η εστίαση σε αυτούς τους βασικούς τομείς θα επιτρέψει την ταχεία ανάπτυξη των αιολικών και ηλιακών χαρτοφυλακίων της εταιρείας στις αγορές υψηλού δυναμικού που ήδη στοχεύει, αλλά και σε νέες αγορές στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ παράλληλα δημιουργεί την ευκαιρία να εισάγει την αποθήκευση ενέργειας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο προγραμματιστής.

Τα κυριότερα σημεία του στρατηγικού σχεδίου περιλαμβάνουν τη σημαντική αύξηση του ποσοστού της ηλιακής ενέργειας στο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων και έργων, καθώς και μία δυναμική είσοδο στην αποθήκευση.

Η Boralex θα τοποθετήσει επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες ως την πρωταρχική αγορά ανάπτυξης και θα διαφοροποιήσει τη γεωγραφική της παρουσία στην Ευρώπη και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ.

Η εταιρεία θα επιταχύνει επίσης την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στον Καναδά και θα επεκτείνει την υπάρχουσα πελατειακή της βάση για να προμηθεύσει άμεσα τις βιομηχανίες κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν το κλίμα και το κοινωνικό τους αποτύπωμα.

«Είμαστε περήφανοι για το έργο που έχει επιτελέσει η ομάδα μας στην προετοιμασία αυτού του φιλόδοξου σχεδίου το οποίο θα επιτρέψει στην Boralex να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με υψηλή ανάπτυξη. Αυτή η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί με πειθαρχημένο τρόπο και με απόλυτο σεβασμό στα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικά κριτήρια διακυβέρνησης, καθώς το στρατηγικό μας σχέδιο ενσωματώνει τη στρατηγική εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μας.

«Στόχος μας είναι να γίνουμε η κορυφαία αναφορά ΕΚΕ για τους συνεργάτες μας τα επόμενα χρόνια, προχωρώντας πέρα ​​από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε ο Patrick Decostre, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boralex.