Σημαντικές επαφές με κοινωνικούς φορείς, την Αυτοδιοίκηση και ενεργούς πολίτες, έδωσαν τον τόνο και στη δεύτερη μέρα της περιοδείας αλληλεγγύης, διαλόγου και προτάσεων των Πράσινων στη Βόρεια Εύβοια. Η αντιπροσωπεία του νέου κόμματος των Πράσινων περιόδευσε στα Λουτρά Αιδηψού, τη Λίμνη και τις Ροβιές, ακούγοντας τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις των ανθρώπων της περιοχής και συζητώντας μαζί τους τις προτάσεις που επεξεργάζονται οι Πράσινοι για την επόμενη μέρα.
Πρώτη συνάντηση ήταν με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Λουτρών Αιδηψού, με την πρόεδρο κ. Δέσποινα Μαραβέλη, τον ταμία κ. Νίκο Ζερμπίνο, καθώς και την κ. Βούλα Αγιοστρατίτη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας. Ακολούθησε συνάντηση στο δημαρχείο της Λίμνης με τον δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας κ. Γ. Τσαπουρνιώτη και επίσκεψη σε πληγείσα οικοτουριστική μονάδα στις Ροβιές. Στη συνέχεια το κλιμάκιο των Πράσινων συζήτησε στη Λίμνη με εθελοντές δασοπυροσβέστες. Οι επαφές ολοκληρώθηκαν με τον κ. Γιάννη Τριανταφύλλου, πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λίμνης. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της περιοδείας συντομεύθηκε αναγκαστικά, λόγω της προειδοποίησης της Γ.Γ.Π.Π. για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα την Κυριακή.
Από την πλευρά των Πράσινων συμμετείχαν οι πρώην ευρωβουλευτές Μιχάλης Τρεμόπουλος και Νίκος Χρυσόγελος, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, μέλος του Συμβουλίου και της Θεματικής Οικονομίας, η δημοσιογράφος Βασιλική Γραμματικογιάννη και ο νομικός Λευτέρης Λεβαντής.
Οι Πράσινοι θεωρούν ζωτική ανάγκη να γίνει η Βόρεια Εύβοια πρότυπο κοινωνικής και οικολογικής αναγέννησης και να κρατηθεί ανοικτός ο δρόμος για ένα βιώσιμο μέλλον, που έχει πληγεί καίρια από την καταστροφική πυρκαγιά. Καθώς οι επιλογές και οι αποφάσεις των επόμενων μηνών θα καθορίσουν το μέλλον της για δεκαετίες, είναι σημαντικό ο διάλογος και τα αιτήματα να μην εξαντληθούν μόνο στην άμεση στήριξη και στα επόμενα 2-3 χρόνια.
Κεντρικό στοίχημα αποτελεί ένα συνολικό σχέδιο για την επόμενη μέρα, συμμετοχικά διαμορφωμένο και με μακροπρόθεσμη προοπτική, που θα δίνει σε όλες και όλους τη δυνατότητα να συνεχίσουν να ζουν και να δουλεύουν στον τόπο τους, θα διασφαλίζει την αποκατάσταση του πολύτιμου φυσικού κεφαλαίου της περιοχής, θα συνδέει την ανασυγκρότηση με τις σύγχρονες απαιτήσεις της Πράσινης Μετάβασης και δεν θα αφήνει πίσω κανένα και καμιά.