Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας-Δύσης μετά την προσάρτηση εδαφών από τη Μόσχα.
Η Ουκρανία, αλλά και το ΝΑΤΟ απειλούν τη Ρωσία με "πολύ σκληρή απάντηση", ενώ ο Πούτιν θεωρεί πλέον τα συγκεκριμένα εδάφη ως "ρωσική επικράτεια" και απειλεί ακόμα και με πυρηνική απάντηση όσους πλήξουν τη συγκεκριμένη επικράτεια. "Θα τα ανακτήσουμε πάλι" είναι η απάντηση του Κιέβου, την ίδια στιγμή που το ΝΑΤΟ στηρίζει την κυβέρνηση Ζελένσκι στο στόχο της αυτό, αναβαθμίζοντας τα όπλα που αποστέλλει στην Ουκρανία.
Δεν είναι, πάντως, λίγοι και αυτοί που υποστηρίζουν πως η προσάρτηση των εδαφών θα οδηγήσει προοπτικά σε σταμάτημα του πολέμου, με τον Πούτιν να δηλώνει ότι ο αντικειμενικός του σκοπός επιτεύχθηκε με την προσάρτηση των τεσσάρων δημοκρατιών.
Μετά την υπογραφή των συμφωνιών για την προσάρτηση του Ντονμπάς,του Λουγκάνσκ, της Ζαπορίτσα και της Χερσώνας,ακολουθεί συνάντηση με διορισμένους από τη Μόσχα επικεφαλής των παραπάνω τεσσάρων περιοχών.Τα δε επόμενα βήματα έχουν ως εξής:
-Η Ρωσία πρέπει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Χερσώνας και της Ζαπορίζια - κάτι που είχε κάνει για το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.
-Ο Πούτιν πρέπει υπογράψει διεθνείς συνθήκες με τις κατεχόμενες περιοχές, οι οποίες πρέπει να εξεταστούν από το ρωσικό Συνταγματικό Δικαστήριο και να εγκριθούν από το Κοινοβούλιο.
-Η απόφαση για την προσάρτηση (που προφανώς είναι προειλημμένη) πρέπει να οριστικοποιηθεί από τον Πρόεδρο Πούτιν.
Ανεξαρτήτως όμως αυτών η προσάρτηση των εδαφών, μαζί με τον "πόλεμο της ενέργειας" δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που δείχνει ότι τα δύσκολα είναι μπροστά.