Τη σταχυολόγηση των αποτελεσμάτων στην Τουρκία επιχειρεί το Κ-Report των Κώστα Καλλίτση και Παύλου Τσίμα, που κυκλοφορεί σε συνδρομητική μορφή.
Η στήλη αναδημοσιεύει:
Εθνικισμός: Το ΜΗΡ, που ακόμα και οι φιλοκυβερνητικές δημοσκοπήσεις το κατέγραφαν στο 7-8%, πήρε τελικά 10%, διατηρώντας την ισχύ του. Η επικράτηση του σκληρού εθνικισμού/ αυταρχισμού καταγράφεται και από το εντυπωσιακά μεγάλο ποσοστό (5,4%) του τρίτου υποψήφιου για την Προεδρία, Ογάν.
Ισλαμισμός: Τα κόμματα του Αλί Μπαμπατζάν και του Αχμέτ Νταβούτογλου που πρεσβεύουν ένα είδος νεωτερικού Ισλάμ απέτυχαν παταγωδώς. Αντίθετα, το μικρό ισλαμικό-αντιδραστικό κόμμα της Ανανεωμένης Ευημερίας, που συντάχθηκε με τον Ερντογάν, κατάφερε να πλησιάσει το 3% -εντυπωσιακό και αναπάντεχο ποσοστό. Επιπλέον, το ακραίο κουρδικό ισλαμικό κόμμα Huda-Par, πολιτικός εκπρόσωπος της κουρδικής Χεζμπολάχ, κατάφερε μέσα από τη συμμαχία του με το ΑΚΡ να εκλέξει τρεις βουλευτές, για πρώτη φορά στα εκλογικά χρονικά.
Κούρδοι/αριστεροί: Στις κουρδικές περιοχές, το HDP/YSP παραμένει πρώτο κόμμα αλλά με υποχώρηση τόσο σε τοπικό όσο και εθνικό επίπεδο, χάνοντας συνολικά περίπου 2%.
Σεισμόπληκτες περιοχές: Το ΑΚΡ έχασε ψήφους αλλά ο Ερντογάν υπερίσχυσε απόλυτα.
Μεγάλα αστικά κέντρα: Τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στην Άγκυρα, ο Κιλιτσντάρογλου οριακά υπερίσχυσε του Ερντογάν –ενώ η αντιπολίτευση ηττήθηκε στις παράλληλες βουλευτικές εκλογές και στις δύο πόλεις.
Το ποσοστό του ΑΚΡ: Στην Εθνοσυνέλευση μειώθηκε, από 42,56% το 2018, σε 35,6% σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, το χαμηλότερο ποσοστό που έχει σημειωθεί ποτέ σε οποιεσδήποτε εκλογές του Ερντογάν μέχρι σήμερα.
Γυναίκες: Στις εκλογές της 14ης Μαΐου εξελέγησαν 121 γυναίκες βουλευτές. Το ποσοστό των γυναικών στην Εθνοσυνέλευση ανέβηκε στο 20%.