ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Ένας ακόμη αδόκητος θάνατος τεχνικού του ΔΕΔΔΗΕ στο βωμό του καθήκοντος

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Ένας ακόμη αδόκητος θάνατος τεχνικού του ΔΕΔΔΗΕ στο βωμό του καθήκοντος
Τετάρτη, 26/06/2024 - 15:34

Με βαθύτατη οδύνη πληροφορηθήκαμε το νέο τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε την Τρίτη 25 Ιουνίου, την ώρα του καθήκοντος, κατά τη διάρκεια αποκατάστασης βλάβης στη Χαμηλή Τάση, στην περιοχή Νησάκι της Κέρκυρας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο από ηλεκτροπληξία, ενός ακόμη συναδέλφου μας τεχνικού του ΔΕΔΔΗΕ.

Η αιτία του τραγικού δυστυχήματος, που επέφερε το θάνατο ενός έμπειρου τεχνικού, όπως ο συνάδελφος Νίκος Μάνδυλας, οφείλεται στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και στην συνεχή εντατικοποίηση της εργασίας. Τέτοιες καταστάσεις δημιουργούν συνθήκες υψηλού κινδύνου, καθώς η μειωμένη στελέχωση οδηγεί σε υπερβολική εργασία για τους υπάρχοντες εργαζόμενους, αυξάνοντας σοβαρά την πιθανότητα ατυχημάτων. Η εντατικοποίηση της εργασίας μπορεί να προκαλέσει εξάντληση και έλλειψη συγκέντρωσης, επιδεινώνοντας περαιτέρω την ασφάλεια στο χώρο εργασίας.

Οι ηλεκτροτεχνίτες του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται καθημερινά σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και σε επικίνδυνα ή επιβλαβή περιβάλλοντα. Η εργασία τους είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, λόγω δυσμενών παραγόντων και απαιτεί συνεχή προσοχή και εγρήγορση, καθώς ένα λάθος ή ένα τυχαίο συμβάν, μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Υπογραμμίζουμε την αναγκαιότητα για την αυστηρότατη τήρηση των κανόνων ασφαλείας και την εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας. Καλούμε τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση και πλήρη διερεύνηση του συμβάντος και την απόδοση ευθυνών όπου αυτές υπάρχουν.

Παράλληλα, τονίζουμε τη δέσμευση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να συνεχίσει τον αγώνα για την πρόσληψη του απαιτούμενου τακτικού προσωπικού, με σκοπό την κάλυψη των τεράστιων οργανικών ελλείψεων, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την προστασία των εργαζομένων, αλλά και την επαρκή εκπαίδευση του προσωπικού, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια τραγικά συμβάντα στο μέλλον.

Εκφράζουμε, τα συλλυπητήρια και τη βαθύτατη λύπη μας, στην οικογένεια και στους συγγενείς του εκλιπόντος συναδέλφου, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας σε αυτούς.