Ένα από τα μεγαλύτερα πρόβλημα που σήμερα αντιμετωπίζει η βιομηχανία είναι οι ελλείψεις στο ανθρώπινο δυναμικό

Ένα από τα μεγαλύτερα πρόβλημα που σήμερα αντιμετωπίζει η βιομηχανία είναι οι ελλείψεις στο ανθρώπινο δυναμικό
Παρασκευή, 12/07/2024 - 14:15

Συνάντηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Νίκη Κεραμέως

Η Πρόεδρος του ΣΒΕ, κα Λουκία Σαράντη και ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΣΒΕ, κ. Βασίλης Καφάτος, συναντήθηκαν την Πέμπτη 11 Ιουλίου με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Νίκη Κεραμέως και τους Υφυπουργούς κ.κ. Πάνο Τσακλόγλου και Κώστα Καραγκούνη.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Νίκη Κεραμέως έθεσε ως προτεραιότητα του Υπουργείου τις υγιείς και διαφανείς εργασιακές σχέσεις και τη θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ τόνισε τη σημασία της πλήρους εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, η οποία διασφαλίζει την ορθή εφαρμογή του εργατικού δικαίου. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο ετοιμάζει διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) για να απαντάει σε ερωτήματα εργαζομένων και επιχειρήσεων σχετικά με την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας και για να παρέχει σχετικές διευκρινίσεις.

Από πλευράς της η Πρόεδρος του ΣΒΕ, κα Λουκία Σαράντη αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της ψηφιακής κάρτας εργασίας και την ομαλή λειτουργία της καθώς και σε πρωτοβουλίες που μπορούν να συμβάλλουν θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Με αφορμή το μεγάλο πρόβλημα που εντοπίζεται στις τεράστιες ελλείψεις στο ανθρώπινο δυναμικό, η κα Πρόεδρος αναφέρθηκε στη μελέτη που εκπόνησε ο ΣΒΕ σε συνεργασία με την Deloitte καθώς και στο ολοκληρωμένο πλέγμα 13 προτάσεων στο οποίο καταλήγει για τη βελτίωση του ευρύτερου πλαισίου που διέπει την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στην Ελλάδα. Η κα Σαράντη δήλωσε «Σύγχρονη πολιτική ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού σημαίνει ισχυρή ώθηση ανάπτυξης της βιομηχανίας μας. Τα αποτελέσματα και οι προτάσεις της μελέτης βρίσκονται στη διάθεση του Υπουργείου και είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε για την υλοποίησή τους».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, κα Άννα Στρατινάκη και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Νίκος Μηλαπίδης.