Κίνα: Χρήση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στα οχήματα νέας ενεργειακής τεχνολογίας

Κίνα: Χρήση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στα οχήματα νέας ενεργειακής τεχνολογίας
Τετάρτη, 03/07/2024 - 08:14

Η εταιρία XPENG, είναι ένας κατασκευαστής έξυπνων οχημάτων τεχνολογίας NEV παρουσίασε μία σειρά καινοτομιών τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στη διεθνή έκθεση 2024 World Intelligence Expo, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην πόλη Τιαντζίν

Ένας επισκέπτης κάθισε σε ένα όχημα νέας ενεργειακής τεχνολογίας (NEV) ζητώντας από το έξυπνο σύστημα διαχείρισης πληροφοριών του οχήματος να εντοπίσει μία κοντινή θέση πάρκινγκ. Η οθόνη στο καντράν του αυτοκινήτου του παρουσίασε τα σημεία αρκετών θέσεων πάρκινγκ σε κοντινή απόσταση, όπως επίσης και την καλύτερη επιλογή που είχε στη διάθεσή του.

Η εταιρία XPENG, είναι ένας κατασκευαστής έξυπνων οχημάτων τεχνολογίας NEV που έχει την έδρα της στην πόλη Γκουανγκτζόου ή Καντόνα και είναι εμπορικό λιμάνι της νότιας Κίνας. Η XPENG παρουσίασε μία σειρά καινοτομιών τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στη διεθνή έκθεση 2024 World Intelligence Expo, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην πόλη Τιαντζίν που βρίσκεται στα βόρεια της Κίνας.

Στο εσωτερικό ενός από τα αυτοκίνητά της, που ήταν εξοπλισμένο με λειτουργία συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, οι χρήστες μπορούσαν να λάβουν πληροφορίες και συστάσεις για σημεία με γραφική θέα που βρίσκονταν στην περιοχή ή ακόμη και ταξιδιωτικές πληροφορίες, αφού έκαναν τις σχετικές ερωτήσεις.