Συγκεκριμένα, ο κ. Ποθητός αναφέρθηκε στις περιβαλλοντικές προκλήσεις που ωθούν τις επιχειρήσεις να εξετάσουν τον ρόλο που παίζουν τα κτίρια όσον αφορά στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Τα κτίρια καταναλώνουν περίπου το 40% της παγκόσμιας ενέργειας και αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% των ετήσιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως. Παράλληλα, σημείωσε ότι στην αγορά του κτιρίου έχει παρατηρηθεί ότι με πολύ μικρές, καινοτόμες παρεμβάσεις και αξιοποιώντας λύσεις cloud και προηγμένα λογισμικά, μπορούμε να μειώσουμε το αποτύπωμα κατά 20%.
«H ανάγκη για ανθεκτικά κτίρια εν μέσω κλιματικής κρίσης δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Με το Internet of Things και την τεχνητή νοημοσύνη, μπορούμε να ψηφιοποιήσουμε πλήρως και να συνδέσουμε όλα τα συστήματα μέσα σε ένα κτίριο, καθώς και να λάβουμε τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να οικοδομήσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Αυτός ο νέος εξ ολοκλήρου ψηφιακός και ηλεκτρικός κόσμος, μας δίνει τη δυνατότητα να ξανασκεφτούμε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του κτιρίου. Μας δίνει τα θεμέλια που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε και να αναβαθμίσουμε κτίρια, που είναι βιώσιμα, ανθεκτικά και υπεραποδοτικά. Είμαστε εδώ για να σας ενθαρρύνουμε και να χρησιμοποιήσουμε τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας για την επίτευξη της βιωσιμότητας», υπογράμμισε ο κ. Ποθητός.
Η Schneider Electric μέσω της αρχιτεκτονικής EcoStruxure με δυνατότητα IoT, βοηθά τους συνεργάτες και τους πελάτες της να μειώσουν το καθημερινό κόστος λειτουργίας και συντήρησης, αλλά και να λαμβάνουν όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειάζονται για τη σωστή λήψη αποφάσεων, ώστε να δημιουργήσουν τα δικά τουςΚτίρια του Μέλλοντος.