Η μελλοντική στρατηγική της LG: Ομαδική συνεργασία για οικολογικά βιώσιμες λύσεις

Η μελλοντική στρατηγική της LG: Ομαδική συνεργασία για οικολογικά βιώσιμες λύσεις
Δευτέρα, 30/09/2024 - 13:53

Οι εταιρείες δίνουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, λαμβάνοντας υπόψη το κέρδος, τους καταναλωτές και τον πλανήτη. Η LG συνάπτει στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες που έχουν οικολογική συνείδηση για βιώσιμες λύσεις. Οι συνεργασίες της LG επηρεάζουν την αγορά της ΕΕ με βιώσιμες πρωτοβουλίες, ενώ οι προσπάθειες της για ένα μέλλον καινοτόμων λύσεων και προϊόντων, προάγουν μια βιώσιμη βιομηχανία.

Κατά την τελευταία δεκαετία, πολλές εταιρείες έχουν αναγνωρίσει τη σημασία της βιωσιμότητας και τις δυνατότητές της για καινοτομία, ανάπτυξη και περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Μέσω στρατηγικών συμπράξεων και συνεργασιών με γνώμονα την οικολογική συνείδηση, η LG είναι αφοσιωμένη στην επίτευξη ενός βιώσιμου μέλλοντος. Αυτό περιλαμβάνει την προσπάθεια για την επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα, την επανεκτίμηση των κύκλων ζωής των προϊόντων, τη μείωση των αποβλήτων και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον.

Γιατί οι επιχειρήσεις νοιάζονται για την βιωσιμότητα

Η βιωσιμότητα είναι σημαντική για τις επιχειρήσεις λόγω διαφόρων παραγόντων, όπως οι κρατικοί κανονισμοί, η αυξανόμενη ζήτηση από τους καταναλωτές και η αυξημένη ευαισθητοποίηση σχετικά με τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Οι καταναλωτές έπαιξαν τον δικό τους ρόλο, με μια έρευνα του 2021 να διαπιστώνει ότι το 75% των καταναλωτών στην Ευρώπη είναι διατεθειμένο να πληρώσει περισσότερα για βιώσιμα προϊόντα.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους νεότερους καταναλωτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και επιδιώκουν να αγοράζουν προϊόντα από βιώσιμες εταιρείες.

Μια κοινή προσέγγιση προς την πρόοδο

Η συνεργασία είναι απαραίτητη για το μέλλον. Η LG διαμορφώνει συνεργασίες με εταιρείες με παρόμοια οικολογική συνείδηση. Οι συνεργασίες αυτές αποσκοπούν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, στη μείωση των ρύπων κατά τον κύκλο ζωής των προϊόντων και στην προώθηση ανακύκλωσης.

Αυτό φάνηκε στην IFA 2023, όταν η LG έστειλε 200 κιλά χρησιμοποιημένου υφάσματος στο βιώσιμο χωριό της στο Lichtenberger Werkstätten gemeinnützige (LWB) στο Βερολίνο. Το LWB, το οποίο παρέχει επαγγελματική κατάρτιση σε πάνω από 600 άτομα με αναπηρίες, μετέτρεψε στη συνέχεια το ύφασμα σε περίπου 3.000 ανακυκλωμένα αντικείμενα.

Οι συνεργασίες της LG για ένα καλύτερο μέλλον

Πιστή στην δέσμευση της να συμβάλει στη δημιουργία καλύτερων πρακτικών στο μέλλον, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών, τη διατήρηση των πόρων και τη βιώσιμη διαβίωση, η LG έχει συνάψει διάφορες συνεργασίες, όπως:

Diversey και LG Electronics στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία

Σε μια στρατηγική συνεργασία που έγινε το 2022, η LG συνδύασε την κορυφαία τεχνολογία πλυντηρίων με τις χημικές, δοσομετρικές και μηχανολογικές λύσεις της Diversey.[3] Το αποτέλεσμα ήταν μια σειρά από νέα προγράμματα πλυντηρίων για τις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους χρήσης μέσω της κατανάλωσης ενέργειας, χημικών και νερού.

Ενίσχυση των παγκόσμιων εταίρων και προμηθευτών

Σε μια δέσμευση που ανέλαβε το 2023, η LG επιβεβαίωσε ότι θα παρέχει υποστήριξη σε 50 από τους προμηθευτές της για να υποβληθούν σε αξιολόγηση από την Société Générale de Surveillance, έναν αναγνωρισμένο πάροχο υπηρεσιών ελέγχου, δοκιμών και πιστοποίησης, για την αξιολόγηση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβερνητικών κινδύνων (ESG).

Δέσμευση για αλλαγή

Η LG έχει λάβει εκτεταμένα μέτρα για να διασφαλίσει ότι θα επιτύχει τον στόχο της για ουδέτερες εκπομπές άνθρακα έως το 2030. Από τον σχεδιασμό των προϊόντων μέχρι την κατασκευή, ενσωματώνει καινοτόμες τεχνολογίες για να παρέχει πιο ενεργειακά αποδοτικούς τρόπους λειτουργίας. Επίσης, έχει θέσει ως στόχο τη χρήση αθροιστικά 600.000 τόνων ανακυκλωμένων πλαστικών από το 2021 έως το 2030.

Η LG συμμετέχει επίσης ενεργά σε προγράμματα απόσυρσης και ανακύκλωσης στην Ευρώπη από το 2005, ενώ όλο και περισσότερα γραφεία και κτίρια παραγωγής της λειτουργούν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η LG στοχεύει όλοι οι χώροι της διεθνώς να χρησιμοποιούν εξ ολοκλήρου ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2050.

Βιώσιμη ανάπτυξη και επιπτώσεις στον κλάδο

Καθώς η LG συνεχίζει να εργάζεται για την κυκλοφορία προϊόντων αιχμής και τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου των προϊόντων της, διασφαλίζει επίσης ότι οι συνεργάτες της θέτουν τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο των σχεδίων τους.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ESG της LG, η LG Electronics έχει ενταχθεί στην ομάδα RE100 για το κλίμα, μια παγκόσμια εκστρατεία που συγκεντρώνει σχεδόν 300 από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο. Στόχος της RE100 είναι η χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το 2050, και η LG στοχεύει μέχρι το 2030 να χρησιμοποιεί το 60% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μέχρι το 2040, η LG στοχεύει να χρησιμοποιεί 90% ηλεκτρική ενέργεια και τέλος, μέχρι το 2050, η LG στοχεύει να χρησιμοποιεί 100%.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο η LG συμβάλλει στην πρόοδο του κλάδου είναι η δημοσίευση έκθεσης βιωσιμότητας κάθε χρόνο, η οποία καλύπτει στρατηγικές, επιτεύγματα και σχέδια της εταιρείας σχετικά με τις δραστηριότητες ESG.

Λύσεις καινοτομίας της LG

Η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών ήταν πάντα ύψιστης σημασίας για την LG και , πλέον, η καινοτομία συμβαδίζει με τη βιωσιμότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία έγινε ιδρυτικό μέλος της Consumer Technology Circularity Initiative (CTCI), ενός πρωτοποριακού προγράμματος του κλάδου.

Το CTCI αναδεικνύει τις καινοτομίες του κλάδου σε όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων που αποσκοπούν στον περιορισμό των αποβλήτων, στην προώθηση της επαναχρησιμοποίησης προϊόντων, στην ενίσχυση της ανακύκλωσης, στη μείωση των κλιματικών επιπτώσεων και της απόρριψης των ηλεκτρικών συσκευών.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα της καινοτομίας της LG σε αυτόν τον τομέα είναι η χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών σε 19 κατηγορίες προϊόντων και η ανάπτυξη υλικών συσκευασίας το 50% των οποίων προέρχεται από ανακυκλωμένο πολυστυρένιο, ενώ παράλληλα επεκτείνεται η χρήση ανακυκλωμένου βινυλίου

Η LG εργάζεται σκληρά για να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα της συμβάλλουν σε έναν πιο βιώσιμο κόσμο, αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες, υιοθετώντας την κυκλική οικονομία συνεργαζόμενη με εταιρείες με οικολογική συνείδηση.