Σύμφωνα με τον ίδιο «θα πρέπει μέχρι το 2050 να γίνουν παρεμβάσεις για το πρασίνισμα της ζωής των πόλεων, στο πλαίσιο αυτό εγγράφεται και η φιλοσοφία του Βαuhaus, για τη λιτή αρχιτεκτονική και γενικά το ρόλο της αρχιτεκτονικής στην πόλη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί μια σειρά ενέργειες για τα κτίρια, καθώς το φαινόμενο του θερμοκηπίου ενισχύεται κυρίως από αυτά, οπότε θα πρέπει να γίνουν περισσότερο κλιματικά ουδέτερα, για εξοικονόμηση ενέργειας και πιο φιλικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Σε κάθε πόλη γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, υπάρχει μια σειρά από εργαλεία, τόσο για την ενσωμάτωση της κινητικότητας, αλλά κυρίως για τον επανασχεδιασμό της».
Όπως πρόσθεσε, «μέχρι στιγμής η πολιτεία παρενέβαινε στον δημόσιο χώρο. Τώρα παρεμβαίνει και στον ιδιωτικό, καθώς υπάρχει ένα νομοσχέδιο που θα έρθει άμεσα προς διαβούλευση και αφορά τις αστικές αναπλάσεις, το πως δηλαδή θα εντάξουμε καλύτερα στο σχέδιο πόλης το πράσινο, τον ήλιο, στοχεύοντας σε περισσότερη κινητικότητα και στον περιορισμό του θορύβου, της ρύπανσης και των υψηλών θερμοκρασιών».
Οι κατευθύνσεις για το νέο Bauhaus στη χώρα μας θα μπουν σε συνεργασία, όπως ανέφερε επίσης, με το Υπουργείο Πολιτισμού, με το οποίο και θα καθοριστούν σημαντικές παράμετροι, όπως η ένταξη του πρασίνου στο δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο, καθώς και το ζήτημα της διαχείρισης του νερού, ενώ βασικά ζητήματα σε αυτή τη διαδικασία θα αποτελέσουν, επιπρόσθετα, και η διαχείριση των απορριμμάτων, η ενέργεια και η χρήση των νέων τεχνολογιών.
«Πρόκειται για μια συνεργασία σε συνεχή εξέλιξη που θα μας οδηγήσει σε συγκεκριμένες υπουργικές αποφάσεις για το πως πλέον θα σχεδιάζουμε την πόλη» συμπλήρωσε.
Κατέληξε, δε, αναφέροντας ότι το νομοσχέδιο για τις αστικές αναπλάσεις θα βγει σε διαβούλευση άμεσα, μέσα στον Ιούλιο, ή το πολύ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, τονίζοντας ότι «θέλουμε πάνω σε αυτό τις απόψεις όλων, αρχιτεκτόνων, τοπογράφων, μηχανικών, γιατί μέσα από αυτό το νομοσχέδιο θα αποφασίσουμε για το μέλλον των ελληνικών πόλεων, ενώ είναι βασική και η συνεισφορά των πολιτών».