Ανανέωση της Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ ΠΑΔΑ και ΕΕΔΣΑ για θέματα Κυκλικής Οικονομίας

Ανανέωση της Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ ΠΑΔΑ και ΕΕΔΣΑ για θέματα Κυκλικής Οικονομίας
Δευτέρα, 26/08/2024 - 08:54

Η νέα συμφωνία σηματοδοτεί τη βούληση των δύο συνεργαζόμενων φορέων για διαρκή συνεργασία τα επόμενα έτη, στην προστασία του περιβάλλοντος από τα απόβλητα και στη δημιουργία ευκαιριών για την Κυκλική Οικονομία.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΔΣΑ Γ. Ηλιόπουλος & ο Πρύτανης ΠΑΔΑ Π. Καλδής υπέγραψαν (μετά από 2ετή επιτυχημένη συνεργασία) την ανανέωση της συμφωνίας συνεργασίας για θέματα Κυκλικής Οικονομίας, με άμεσα ωφελούμενους τους φοιτητές και την λοιπή ακαδημαϊκή κοινότητα που εκπροσωπεί το ΠΑΔΑ, αλλά και τους επιστήμονες και τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που εκπροσωπεί η ΕΕΔΣΑ.

Η συνεργασία ΠΑΔΑ και ΕΕΔΣΑ εντάσσεται στο πλαίσιο της σύνδεσης της ακαδημαϊκής γνώσης και της επιστημονικής έρευνας με την κοινωνία. Περιλαμβάνει άμεσες και μεσοπρόθεσμες υλοποιήσιμες πρωτοβουλίες και δράσεις ενημερωτικές, επιστημονικές, ευαισθητοποίησης, καινοτομίας, σύνδεσης του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας.

Οι θεματικοί πυλώνες συνεργασίας θα συντονίζονται από τους: Καθ. ΠΑΔΑ Κ. Ψωμόπουλο & Γενικό Γραμματέα ΕΕΔΣΑ Δρ. Κ. Μουστάκα, και είναι συνοπτικά οι παρακάτω:

  • βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων
  • κυκλική οικονομία
  • πράσινη και γαλάζια ανάπτυξη