Πέτη Πέρκα: Να καταψηφιστούν στην κάλπη οι αυξήσεις «φωτιά» στο ρεύμα

Πέτη Πέρκα: Να καταψηφιστούν στην κάλπη οι αυξήσεις «φωτιά» στο ρεύμα
Δευτέρα, 03/06/2024 - 09:19

Δήλωση της Βουλεύτριας Φλώρινας και Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς για τις αυξήσεις ρεύματος

Με αυξήσεις ρεύματος που «καίνε», από 11% έως και 70% για το πράσινο τιμολόγιο ξεκινάει ο Ιούνιος. Να δούμε πού θα στείλει επιστολή αυτή τη φορά ο κ. Μητσοτάκης.

Οι αυξήσεις στα πράσινα τιμολόγια δε για την πλειοψηφία των παρόχων ξεπερνούν την περί 35% αύξηση στη μέση χονδρική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας που έκλεισε στα 81,08 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έναντι του Απριλίου που ήταν στα 60,11 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Το πράσινο βέβαια τιμολόγιο έχει και το «χαρακτηριστικό» να μεταφέρει την πτώση της τιμής στην χονδρική σε μικρότερη πτώση της λιανικής τον επόμενο μήνα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι καταναλωτές δεν είδαν σημαντικές μειώσεις τους προηγούμενους μήνες που η χονδρική τιμή μειωνόταν. Αντίστροφα, ο «μηχανισμός αναπροσαρμογής» μεταφέρει όποια αύξηση της τιμής της χονδρικής ως μεγαλύτερη αύξηση της λιανικής τον επόμενο μήνα.

Σταθερά, εγγυημένα είναι πάντα, τα πέντε χρόνια που κυβερνά πλέον η Νέα Δημοκρατία, τα κέρδη των παρόχων.

Λίγες μόλις μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει να προστατεύει τα κέρδη των παρόχων ρεύματος και όχι τους καταναλωτές.

Έχει επιλέξει ακόμη οι καταναλωτές να είναι απολύτως εκτεθειμένοι σε όποιες διακυμάνσεις στην προημερήσια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν έχει ενεργοποιήσει κανένα εργαλείο που θα μπορούσε να τούς προστατεύει από αυξήσεις στη αγορά. Η προθεσμιακή αγορά παραμένει ανύπαρκτη μετά από 3 έτη εφαρμογής του Μοντέλου Στόχου (Target Model), οι διμερείς συμβάσεις αναμένονται, ενώ η κυβέρνηση δεν θέλει να στηρίξει την αυτοπαραγωγή και τις Ενεργειακές Κοινότητες, σε αντίθεσή με ό, τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα αποτελέσματα δε των ελέγχων που πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στη χονδρική και λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας αναμένονται εδώ και δύο (2) χρόνια!

Νιώθεις απροστατευτ@ απέναντι στις αυξήσεις στο ρεύμα;

Πες το και στην κάλπη!

Στις 9 Ιουνίου δώσε φωνή στο δίκιο σου και στείλε μήνυμα στην κυβέρνηση.

Ψήφισε Νέα Αριστερά!