Italgas: Μνημόνιο κατανόησης με το Υπουργείο Εξωτερικών για την ενίσχυση της ασφάλειας των εργαζομένων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό

Italgas: Μνημόνιο κατανόησης με το Υπουργείο Εξωτερικών για την ενίσχυση της ασφάλειας των εργαζομένων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό
Πέμπτη, 17/10/2024 - 08:35

Η Italgas ενισχύει τη δέσμευσή της για την προστασία των εργαζομένων σε επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό χάρη σε Μνημόνιο Κατανόησης που υπογράφηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της Italgas, Paolo Gallo , και του επικεφαλής της Μονάδα Κρίσεων, Nicola Minasi , με παρότρυνση του υπουργού Εξωτερικών Antonio Tajani.

Η συμφωνία σηματοδοτεί την έναρξη μιας συνεργασίας με στόχο την περαιτέρω αύξηση των προτύπων ασφάλειας σε διεθνές επίπεδο μέσω του μετριασμού των πιθανών κινδύνων που συνδέονται με τα επαγγελματικά ταξίδια.

Το Πρωτόκολλο έχει στην πραγματικότητα στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της δέσμευσης της Italgas για την ασφάλεια των εργαζομένων της που ταξιδεύουν ή εργάζονται στο εξωτερικό για εργασία σύμφωνα με τις αρχές του «Καθήκοντος Μέριμνας» και με τα διεθνή πρότυπα για τη διαχείριση των ταξιδιωτικών κινδύνων.

Η συνεργασία με την Farnesina, χάρη και στη διαθεσιμότητα ad hoc εφαρμογών πληροφορικής , προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα στους υπαλλήλους του Ομίλου: εκτός από τις πληροφορίες που είναι ήδη διαθέσιμες μέσω της εφαρμογής "Viaggiare Sicuri" και της πύλης DoveriamoNelMondo , οι πόροι του Ομίλου μπορούν να έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε στιγμή στο IG DOME , την καινοτόμο εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την Italgas, η οποία παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για δρόμους, καιρικές συνθήκες, δημόσια μέσα μεταφοράς, φυσικά γεγονότα και εκδηλώσεις ασφάλειας που σχετίζονται με τις χώρες στις οποίες ταξιδεύουν. Εάν χρειαστεί, οι υπάλληλοι του Ομίλου θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το IG DOME για να ζητήσουν υποστήριξη από τη Μονάδα Ασφαλείας της εταιρείας προκειμένου να εντοπιστούν, διασφαλίζοντας τον μέγιστο συντονισμό με τη Μονάδα Κρίσεων.

Το Πρωτόκολλο περιλαμβάνει κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες ενημέρωσης για τη συνέχιση της προώθησης της κουλτούρας της ασφάλειας κατά το ταξίδι, την προστασία των εργαζομένων του Ομίλου Italgas και τη βελτιστοποίηση των μέτρων ασφαλείας που εφαρμόζει η Εταιρεία.

«Η ασφάλεια των συμπατριωτών μας στο εξωτερικό είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου μου –όπως αποδεικνύεται από αυτή τη συμφωνία– και απαιτεί συνεργασία μεταξύ της Farnesina, του διπλωματικού μας δικτύου και εταιρειών όπως η Italgas», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών. και International Cooperation, Hon Antonio Tajani, τονίζοντας τη σημασία της «ομαδικής εργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων θεμάτων, δημόσιων και ιδιωτικών, ειδικά σε περιβάλλοντα κινδύνου».

«Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των ανθρώπων του Ομίλου – δήλωσε ο Paolo Gallo, Διευθύνων Σύμβουλος της Italgas – ήταν πάντα ο κύριος στόχος της καθημερινής μας δράσης. Χάρη στη συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογική καινοτομία, είμαστε σε θέση να βελτιώνουμε και να κάνουμε τις υπηρεσίες μας που είναι αφιερωμένες στους εργαζόμενους όλο και πιο αποτελεσματικές. Αυτή η στενότερη συνεργασία με τη Μονάδα Κρίσεων Φαρνεσίνας μας επιτρέπει να είμαστε ακόμη πιο αποτελεσματικοί στην πρόληψη των κινδύνων στους οποίους μπορεί να εκτεθούν οι συνάδελφοί μας σε επαγγελματικά ταξίδια».