Όπως επισημαίνουν οι έμποροι ξυλείας, η ζήτηση είναι τεράστια, ενώ στην αγορά υπάρχει διάχυτος φόβος για έλλειψη αποθεμάτων το επόμενο χρονικό διάστημα. Σε ορισμένες περιοχές διαμορφώνονται σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, με το κυβικό μέτρο να πωλείται αυτή τη στιγμή έναντι περίπου 140 ευρώ. Σημαντική άνοδο σημειώνει και η τιμή του πέλετ, το οποίο κοστίζει ακόμη και 600 ευρώ ανά τόνο, όταν η αντίστοιχη ποιότητα πέρυσι πωλείτο έναντι περίπου 280 ευρώ.
Οι τιμές στα στερεά καύσιμα είχαν παραμείνει σχεδόν σταθερές στην Ελλάδα για περίπου επτά χρόνια. Από πέρυσι στην Αττική σημειώνεται αύξηση του κόστους τους κατά 30%, καθώς «τα καυσόξυλα από οξιά, δρυ, πεύκο και ελιά πωλούνταν πέρυσι χύδην έναντι 120 ευρώ, ενώ το στοιβαχτό ξύλο πέρυσι κόστιζε 140 ευρώ ανά κυβικό μέτρο.
Τις άλλες χρονιές έμπαιναν στη χώρα μεγάλες ποσότητες από τη Ρωσία και την Ουκρανία που εφέτος δεν μπαίνουν, ενώ και η Βουλγαρία δεν κάνει εξαγωγές. Σύμφωνα, μάλιστα, με ορισμένους επαγγελματίες του κλάδου, όχι μόνο δεν γίνονται εξαγωγές από τη γειτονική χώρα, αλλά Βούλγαροι έμποροι έρχονται στην Ελλάδα και «χτυπούν» καλύτερες τιμές στις δημοπρασίες ξυλείας με αποτέλεσμα να βγάζουν εκτός συνόρων ένα κομμάτι της εγχώριας παραγωγής.
Τις εξαγωγές σταμάτησαν επίσης η Αλβανία και η Ρουμανία, ενώ και οι περιοχές που βρίσκονται κοντά στην πηγή των ξύλων όπως η Βόρεια Ελλάδα ή η Κρήτη κρατούν το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων τους για τους ντόπιους με αποτέλεσμα να εντείνεται η έλλειψη στην υπόλοιπη χώρα.