Το Ελληνικό Παράδειγμα στην αναδυόμενη Παγκόσμια Βιομηχανία των Φωτοβολταϊκών 3ης Γενιάς φέρνει μεγάλες Επιχειρηματικές Ευκαιρίες & αξιοποιεί την Αριστεία και Καινοτομία της χώρας.
Η προώθηση της καινοτομίας από την Ελληνική Βιομηχανία και η ανάπτυξη της 3ης γενιάς Φωτοβολταϊκών σε συνέργεια με την ακαδημαϊκή Αριστεία της χώρας, δημιουργεί την πράσινη βιομηχανία, και πράσινη ενέργεια και αποθήκευση, και επιτυγχάνει τους στόχους για μηδενικούς ρύπους αερίου γρηγορότερα.
Η Ημερίδα με τίτλο: «Emerging PV Technologies Platform, Industry Day», έχει ως στόχους την ανάληψη κοινών δράσεων για την επιτάχυνση της Πράσινης Βιομηχανίας & Ενέργειας, και να θέσει τις βάσεις για την Βιώσιμη Ανάπτυξη της χώρας.
Η Ημερίδα συνδιοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο για τα Οργανικά & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά (HOPE-A) και από το Κέντρο Αριστείας COPE-Nano την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 13.30-20.00 στο Ξενοδοχείο Electra Metropolis Hotel στην Αθήνα (Μητροπόλεως 15).
Οι ραγδαίες εξελίξεις σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο στα θέματα της Πράσινης Ενέργειας για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, σε συνδυασμό με τις επιτυχίες της Ελληνικής Αριστείας και Καινοτομίας στον τομέα της Πράσινης Ενέργειας και Παραγωγής, δημιουργούν επιτακτική την ανάληψη μιας άμεσης δράσης για την ενεργοποίηση και τον συντονισμό όλων των παραγόντων και φορέων (Βιομηχανικών, Ερευνητικών, Πολιτικών, Θεσμικών) που δραστηριοποιούνται ή/και λαμβάνουν αποφάσεις στην Ελλάδα.
Στόχος αυτής της δράσης είναι να αξιοποιηθούν οι μοναδικές αυτές περιπτώσεις τεχνολογίας και καινοτομίας που αναπτύχθηκαν στην χώρα και χρηματοδοτήθηκαν κυρίως από την ΕΕ, αλλά και μαζί με αυτές να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που η ενεργειακή και η ψηφιακή μετάβαση φέρνουν προς όφελος της Ελληνικής Βιομηχανίας και Κοινωνίας.
Η ταχύτητα με την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση, και οι περισσότερες κυβερνήσεις παγκοσμίως, ενσωματώνουν νέα μέτρα, νομοθεσίες και αντίστοιχες πρωτοβουλίες ώστε να πετύχουν τους στόχους μηδενικής εκπομπής αερίων θερμοκηπίου μέσω της πλήρους ηλεκτροποίησης της συνολικής ενέργειας το 2050 (που προβλέπεται κατά ~60% να προέρχεται από Φωτοβολταϊκά), και η ταυτόχρονη προσπάθεια τους για την βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης και τροφής των πολιτών τους αλλά και του αυξανόμενου πληθυσμού του πλανήτη, κάνει επιτακτική την ανάγκη της οργανωμένης συνδρομής και του συντονισμού των φορέων της Βιομηχανίας, της Καινοτομίας και της high tech Παραγωγής Ενέργειας και Αποθήκευσης. Ταυτόχρονα καθιστά αναγκαία την επικοινωνία και συνεργασία τους με την Πολιτική και Θεσμική Ηγεσία της χώρας.
Δείτε περισ΄σοτερα εδώ και εδώ