Ελληνικός Χρυσός: Στη λίστα των «The Most Sustainable Companies in Greece 2024»

Ελληνικός Χρυσός: Στη λίστα των «The Most Sustainable Companies in Greece 2024»
Τρίτη, 11/06/2024 - 13:20

H Ελληνικός Χρυσός συμπεριλήφθηκε για ακόμη μια χρονιά στις «The 50 Most Sustainable Companies in Greece», οι οποίες καθορίζονται από τον Δείκτη Βιώσιμη Ανάπτυξης «The ESG Index in Greece». Η ένταξη της εταιρείας στη λίστα των «The Most Sustainable Companies in Greece» αποτελεί την ανώτατη διάκριση Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Η ένταξη της Ελληνικός Χρυσός στη λίστα των «The 50 Most Sustainable Companies in Greece 2024», διαμορφώθηκε με βάση την αξιολόγηση των επιδόσεών της ως προς τα ESG κριτήρια (Περιβάλλον-Κοινωνία-Διακυβέρνηση), καλύπτοντας την ολιστική προσέγγιση που έχει ως προς την αντιμετώπιση των θεμάτων της Bιώσιμης Ανάπτυξης και της υπεύθυνης λειτουργίας της.

Οι 50 ηγέτιδες εταιρείες, που αποτελούν πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα, προέρχονται από 13 διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, διαμορφώνοντας την Επιχειρηματική Χάρτα της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας, με την Ελληνικός Χρυσός να λαμβάνει διάκριση στον τομέα της Βιομηχανίας.

Η διάκριση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της στρατηγικής και των πολιτικών που έχουμε αναπτύξει και εφαρμόζουμε σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις μας σχετικά με το περιβάλλον, τον κοινωνικό μας αντίκτυπο, την εταιρική διακυβέρνηση και την οικονομική ανάπτυξη. Επιπλέον, επιβεβαιώνουμε την προσήλωσή μας στην εφαρμογή ενός βιώσιμου αναπτυξιακού επιχειρηματικού σχεδίου με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, αναγνωρίζοντας πως τα δύο είναι άρρηκτα αλληλένδετα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11/06/2024 - 13:27